REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuketové špagety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cuketové špagety nastrouhané speciální škrabkou na zeleninové špagety, na oleji orestované na cibulovém základě, dochucené oblíbeným kořením či bylinkami, nakonec zasypané nastrouhaným tvrdým sýrem.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
3 ksmenší cukety
1 kscibule
1-2 ksstroužky česneku
oblíbené koření či bylinky: bazalka, oregáno, grilovací koření na zeleninu....
nastrouhaný sýr
olej
sůl

Postup:
  1. Nejlépe pomocí speciální škrabky si nakrájíme cuketové špagety (lze použít i normální škrabku nebo je pečlivě nakrájet nožem, ale to je dost pracné!).
  2. Na oleji osmahneme na tenká kolečka nakrájenou cibuli spolu s nadrobno pokrájeným česnekem, přidáme připravené nudličky cuket, opatrně zamícháme, okořeníme oblíbeným kořením, necháme cuketové špagety změknout.
  3. Nakonec špagety osolíme, ne dříve, jinak cukety pustí hodně vody, pánvičku odstavíme ze zdroje tepla.
  4. Cuketové špagety ještě horké zasypeme nastrouhaným sýrem, ihned podáváme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Pestré ovoce plné vitamínů je konečně tady. Inspirujte se sladkými recepty se švestkami a jablky

S babím létem je neodmyslitelně spjaté voňavé sezónní ovoce v podobě jablek a švestek. S oběma druhy se dá v kuchyni přímo kouzlit a mají široké využití. Navíc je v sušené podobě můžete snadno uchovat až do zimy. A pokud jste při pomyšlení na tyto dobroty dostali chuť na něco sladkého, přinášíme vám hned dva tipy na skvělé ovocné pochoutky.

číst dále ...

Zdravý a lehký oběd před tréninkem, nebo skvělá svačina během celodenního pracovního „maratónu“

Čas dovolených se pomalu krátí, návrat do pracovního procesu, a především ratolestí do školních lavic se blíží, což znamená jediné – stres a shon! Ať už vás děsí blížící se realita, nebo prostě jen uvítáte tip na další zdravou a skvělou rychlovku, která zažene hlad a dodá potřebnou energii, tak tady je – KUSKUS S TUŇÁKEM A ZELENINOU – svačina doslova za pár minut, bohatá na bílkoviny, proteiny, vitaminy a minerály. Kvalitní tuňák má navíc pozitivní vliv na regeneraci buněk v těle, snižuje hladinu cholesterolu a krevní tlak, takže prospívá též naší psychice.

číst dále ...

Recepty plné chuti i lásky? Grilujte s Regionální potravinou!

Tušíte, proč jsou naše lokální potraviny čím dál kvalitnější? Je tomu tak možná i proto, že jednou z motivací rodinných farem a místních výrobců je výhra v soutěži Regionální potravina. Toto prestižní ocenění v podobě malého loga Regionální potravina může získat jen ten nejlepší v daném kraji! Máme pro vás inspiraci, jak tyto vítěze začlenit do vašeho vaření. A protože je srpen, využili jsme pro naše recepty perfektního letního „parťáka“ – gril. Pochutnejte si s námi na grilovaném kozím sýru s pampeliško-hruškovým salátem, špízu z hovězí podkovy a krkovice, pomazánce z uzeného tolstolobika a grilované broskvi s tvarohem, mátou a vanilkovou zmrzlinou.

číst dále ...

Vynález „smažáku“ měl dostat ženy od plotny do práce

Historie smaženého sýra je plná překvapení. Ještě v první polovině 20. století šlo o luxusní delikatesu podávanou v nejdražších restaurací. Stačilo však pár let a stala se z něj „lidovka“. Jeho popularita byla tak velká, že dlouho byl jediným vegetariánským jídlem na jídelních lístcích. I když tohle prvenství „smažák“ už nemá, stále se drží na špici žebříčku nejoblíbenějších jídel.

číst dále ...

Více odrůd ovoce dá vzniknout cuvée – chutnému vínu, které si říká o vaši pozornost

Propojení více druhů hroznů nebo jiného ovoce během výroby je předpokladem pro vznik jednoho z nejhodnotnějších vín – tzv. cuvée. Podle čeho se odrůdy míchají, aby vzniklo výborné víno ceněné chuti, a ne podivný patok a proč byste měli cuvée ochutnat také?

číst dále ...

Pastinák, patizon, tuřín. Naučíme vás, jak je od sebe rozeznáte a pro který pokrm se hodí

Pokud nepatříte mezi profesionální kuchaře nebo zahradníky, pravděpodobně si z hlavy jen těžko vybavíte, jak vypadá pastinák, patizon nebo tuřín. Není divu. Ve většině českých domácností nebývají tyto plody běžnou součástí jídelníčku, a to je velká škoda. Nechte se zlákat některým z našich receptů a rozšiřte tak svůj repertoár zeleniny, ze které se dá vykouzlit báječně voňavý podzimní pokrm, který ocení děti i dospělí.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy