REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuketová čína s játry

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čína s drůbežími játry, cuketou, paprikou a dalšími ingrediencemi, podávaná s rýží, zdobená pažitkou i petrželkou.


Ingredience:
1000 goloupané a semen zbavené cukety
300 grýže + voda + sůl
200 gdrůbežích jater
250 mlvývaru s masoxu
3 lžičkysójové omáčky
2 lžičkysoli
2 lžícerostlinného oleje + olej na opečení číny
2 lžícesyrového hrášku
2 lžícesterilované kukuřice bez nálevu
1 lžíceplnotučné hořčice
2 ksvajec
1 ksčervené papriky
1 kscibule
pár kapek polévkového koření
špetka koření na čínu
Na zdobení:
1 lžícepažitky
1 kssvazečku petrželky

Postup:

1. Játra odblaníme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a promíchám s cuketou nakrájenou na menší kostičky, pak přidáme vejce, hořčici, sůl, polévkové koření, sójovou omáčku, koření na čínu a olej
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenší proužky, očištěnou papriku nakrájíme na nudličky a promícháme s připravenou cuketovou směsí, pak vmícháme hrášek i sterilovanou kukuřici, zalijeme vývarem a znovu vše promícháme, pak šťávu slijeme a použijeme ji na podlévání
3. Cuketovou čínu opečeme za stálého míchání v hlubší pánvi na rozehřátém oleji na mírném ohni po dobu asi 15-20 minut, za občasného podlévání šťávou, aby se nepřipekla
4. Rýži uvaříme podle návodu na obalu, rozdělíme ji na připravené talíře s cuketovou čínou, každou porci ozdobíme na drobno nasekanou pažitkou, snítkou zelené petrželky a podáváme.

Doporučení:

Rýži můžeme také promíchat s nasekanou pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Zase ty nevídané dobroty!

A přímo na Váš stůl. Bravurní počin cukrářského mistra Josefa Maršáka a gastro legendy Roberta Chejna, kteří spojili své síly a nabízí luxusní delikatesy ve skleničkách pod značkou Fat Brothers. Díky tomu můžete zažít příjemnou večeři jako v poctivé restauraci přímo u vás doma a užít si tak krásné chvíle s rodinou a přáteli při společném stolování.

číst dále ...

Grilovací sezóna je v plném proudu!

Také patříte k milovníkům letního grilování? Pak pro Vás máme dvě zprávy. Začněme tou špatnou, grilování nepatří mezi nejzdravější úpravy pokrmů, protože se během něj mohou vytvářet nevhodné sloučeniny. Tyto procesy vznikají převážně grilováním masa a masových produktů, ale nevyhýbají se ani grilované zelenině. Půjdeme k té druhé zprávě. Naštěstí pro nás bude o něco pozitivnější. Tvorbu nezdravých sloučenin můžeme zásadně omezit, pokud delší dobu, nejlépe přes noc nebo alespoň několik hodin maso marinujeme v tekutých směsích bylin a koření. Platí to především o rozmarýnu, kurkumě a tymiánu, ale nápomocný je i česnek, oregano a mnoho dalších.

číst dále ...

6 rad, jak ugrilovat tofu

Vůně hořícího dřevěného uhlí, grilovaného masa a čerstvých bylinek … grilovací sezóna je v plném proudu, tak co si ji letos trochu zpestřit veganskou lahůdkou. Už jste zkoušeli grilované tofu? Přinášíme vám 6 užitečných rad, jak správně připravit a ugrilovat tuto sójovou pochoutku.

číst dále ...

Jak poznat, že trpíte dehydratací? Přinášíme šest příznaků, že vaše tělo strádá

Horké dny jsou v plném proudu a pitný režim je jedna z nejdůležitějších věcí, na kterou bychom neměli zapomínat. Voda je základním stavebním kamenem lidského těla. Neměli bychom ji proto opomínat. V takovém případě bychom totiž mohli čelit dehydrataci, která s sebou nese mnoho rizik.

číst dále ...

Pohanka jako trendy superfood. Má u vás v kuchyni své místo?

Stejně tak, jako spousta dalších superfood, je i pohanka opomíjenou surovinou. Ačkoliv její název každý zná, našli byste ji jen v nepatrném zlomku domácností. V dnešní době, kdy se stále častěji ubíráme k přírodě, je však více než nasnadě dát pohance šanci. Je totiž zdrojem nejrůznějších vitamínů a minerálních látek, které na náš organismus působí velice prospěšně. Věděli jste, že pohanka nepatří do skupiny obilovin, ale mezi tzv. pseudocereálie? Běžně se však v jídelníčku užívá jako obilovina (navíc bezlepková), z níž lze vařit nasladko i naslano.

číst dále ...

3 sýry, se kterými zazáříte na zahradní párty

Kdo říká, že na zahradních párty a grilovačkách musí mezi servírovanými jídly hrát ústřední roli grilované maso. Jsou i jiné a mnohdy chuťově zajímavější pokrmy, kterými můžete hosty překvapit. Máme pro vás tipy na tři sýry, které nesmějí chybět mezi letním pohoštěním. Vyzkoušejte je a buďte za báječnou hostitelku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy