REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuketová čína s játry

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čína s drůbežími játry, cuketou, paprikou a dalšími ingrediencemi, podávaná s rýží, zdobená pažitkou i petrželkou.


Ingredience:
1000 goloupané a semen zbavené cukety
300 grýže + voda + sůl
200 gdrůbežích jater
250 mlvývaru s masoxu
3 lžičkysójové omáčky
2 lžičkysoli
2 lžícerostlinného oleje + olej na opečení číny
2 lžícesyrového hrášku
2 lžícesterilované kukuřice bez nálevu
1 lžíceplnotučné hořčice
2 ksvajec
1 ksčervené papriky
1 kscibule
pár kapek polévkového koření
špetka koření na čínu
Na zdobení:
1 lžícepažitky
1 kssvazečku petrželky

Postup:

1. Játra odblaníme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a promíchám s cuketou nakrájenou na menší kostičky, pak přidáme vejce, hořčici, sůl, polévkové koření, sójovou omáčku, koření na čínu a olej
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenší proužky, očištěnou papriku nakrájíme na nudličky a promícháme s připravenou cuketovou směsí, pak vmícháme hrášek i sterilovanou kukuřici, zalijeme vývarem a znovu vše promícháme, pak šťávu slijeme a použijeme ji na podlévání
3. Cuketovou čínu opečeme za stálého míchání v hlubší pánvi na rozehřátém oleji na mírném ohni po dobu asi 15-20 minut, za občasného podlévání šťávou, aby se nepřipekla
4. Rýži uvaříme podle návodu na obalu, rozdělíme ji na připravené talíře s cuketovou čínou, každou porci ozdobíme na drobno nasekanou pažitkou, snítkou zelené petrželky a podáváme.

Doporučení:

Rýži můžeme také promíchat s nasekanou pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy