Další z originálních receptů na zdravý oběd pro děti i dospěláky. Recept z elektronické i tištěné kuchařky “Recepty z Velké obědové bichle”, kde najdete 190 receptů na skvělý oběd (nejen) do krabičky.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
2 plechovky (850 ml) | cizrny |
3 ks (110 g) | jarní cibulky |
2 ks (120 g) | mrkve |
1 ks (130 g) | červená paprika |
1 hrst (45 g) | pražených ořechů |
1 hrst (10 g) | bazalky |
3 lžíce (60 g) | majonézy |
1 lžíce (10 g) | čerstvého kopru |
1 lžička (10 g) | dijonské hořčice |
1 špetka (5 g) | pepře |
1 špetka (5 g) | soli |
Příloha: | |
8 ks (8 × 60 g) | krajíců celozrnného chleba |
Sladká tečka: | |
4 ks (4 × 80 g) | mandarinky |
Postup:
- V mixéru si rozmixujeme slitou cizrnu, popřípadě ji můžeme rozmačkat i šťouchadlem na brambory, pokud chceme zrnitější texturu. K této směsi nakrájíme najemno jarní cibulku a červenou papriku. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle.
- Všechno ještě dochutíme majonézou, dijonskou hořčicí a bylinkami. Promícháme, ochutnáme, popřípadě osolíme a přisypeme slunečnicová semínka, aby to křupalo.
- Směs pak bohatě namažeme na chleba a oběd je hotový. Mandarinka poslouží jako skvělá sladká tečka.
zdroj: Velká obědová bichle