Uvařená cizrna restovaná s cibulí, česnekem, kořením a dalšími ingrediencemi, servírovaná posypaná na drobno nasekaným čerstvým koriandrem.
Ingredience:
500 g | cizrny |
1 lžička | mleté papriky |
1 lžička | mletého koriandru |
1 lžička | kmínu |
1/2 lžičky | kurkumy |
2 lžíce | rostlinného oleje |
2 ks | stroužků česneku |
2 ks | rajčat |
1 ks | cibule |
1 ks | celé skořice |
1 ks | bobkového listu |
1/2 ks | svazku čerstvého koriandru |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Přes noc namočenou cizrnu scedíme, dáme do kastrolu, zalijeme vodou, uvaříme doměkka, scedíme a necháme v cedníku zchladnout
2. V kastrolu na rozehřátém oleji krátce opečeme kmín, očištěnou na jemno nasekanou chilli papričku, skořici a bobkový list, potom přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, kurkumu a vše restujeme ještě 2 minuty
3. Pak do směsi přidáme oloupané na drobno nasekané stroužky česneku, orestujeme je, přidáme okapanou cizrnu, mletou papriku, mletý koriandr, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, vše krátce orestujeme a nakonec vmícháme omytá na kostičky nakrájená rajčata
4. Směs necháme prohřát, podle potřeby dochutíme solí i pepřem a servírujeme posypané na drobno nasekaným koriandrem a dušenou rýží.