REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cukeťák z plechu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný koláč s vůní a chutí bramboráku upečený z těsta z nastrouhané cukety a brambory promíchané s dalšími surovinami.


Ingredience:
1 ksmenší cukety
2 ksvětší brambory
3 ksvejce
5-6 ksprolisovaných stroužků česneku
1 hrneknakrájeného měkkého salámu nebo uzeného masa
1 hrnekpolohrubé mouky
1/2 hrnkuoleje
1 sáčekprášek do pečiva
1 hrstlistů nasekané petrželky
majoránka
pepř
sůl
papír na pečení

Postup:

1. Oloupanou cuketu i brambory nastrouháme na hrubo, obojí spolu smícháme
2. Přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu, mouku, olej, vejce a prášek do pečiva, dochutíme prolisovaným česnekem, petrželkou, pepřem a majoránkou, osolíme a důkladně vše promícháme
3. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C asi 30-45 minut dorůžova.

Doporučení:

Vyzkoušejte i variantu se sýrem, do těsta přidejte 1 hrnek nastrouhaného tvrdého sýra.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy