REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládový pohár s griotkou a šlehačkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pohár se spoustou kvalitní čokolády, která je rozpuštěná a smíchaná se smetanou ke šlehání. Ochucený griotkou, zdobený šlehačkou.


Ingredience:
100 gkvalitní hořké čokolády
200 mlsmetany ke šlehání
2-3 lžícegriotky
Na ozdobu:
strouhaná nebo tekutá čokoláda
smetana ke šlehání
trubičky

Postup:

1. Čokoládu nalámeme na kostičky a na vodní lázni (miska nad kastrolkem naplněném vodou) rozpustíme, pak přidáme špetičku soli
2. Potom postupně přiléváme smetanu ke šlehání (cca 200 ml)
3. Odstavíme a vmícháme griotku
4. Na dno pohárů nlalijeme vrstvu čokoládové směsi
5. Necháme v lednici zchladnout a pak podáváme s ušlehanou smetanou a čokoládovou polevou nebo strouhanou čokoládou.

Doporučení:

Na ozdobu můžeme použít i trubičky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy