REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládovo-ořechový chlebíček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečený chlebíček připravený z cukru, sušenek, oříšků, tmavé čokolády, másla a skořice, hotový posypaný mletým kokosem.


Ingredience:
400 gkvalitní tmavé čkolády
200 gsvětlých sušenek esíček
100 gnasekaných lískových ořechů
100 gmásla
50 gcukru krupice
1/2 lžičkymleté skořice
mletý kokos na posypání

Postup:

1. Do středně velkého rendlíku dáme rozlámanou tmavou čokoládu, změklé máslo, krupicový cukr a ve vroucí vodní lázni necháme rozpustit, pak promícháme
2. Potom přidáme mletou skořici, rozlámané sušenky, spařené, na hrubo nasekané lískové oříšky, zlehka promícháme a směs nalijeme do obdélníkové pečicí formy na hřbet nebo chlebíček vyložené potravinářskou fólií
3. Nožem povrch uhladíme, přetáhneme potravinářskou fólií, dáme na 2 hodiny do ledničky ztuhnout, pak vyklopíme, posypeme mletým kokosem a před podáváním nakrájíme na plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy