Nepečený chlebíček připravený z cukru, sušenek, oříšků, tmavé čokolády, másla a skořice, hotový posypaný mletým kokosem.
Ingredience:
400 g | kvalitní tmavé čkolády |
200 g | světlých sušenek esíček |
100 g | nasekaných lískových ořechů |
100 g | másla |
50 g | cukru krupice |
1/2 lžičky | mleté skořice |
mletý kokos na posypání |
Postup:
1. Do středně velkého rendlíku dáme rozlámanou tmavou čokoládu, změklé máslo, krupicový cukr a ve vroucí vodní lázni necháme rozpustit, pak promícháme
2. Potom přidáme mletou skořici, rozlámané sušenky, spařené, na hrubo nasekané lískové oříšky, zlehka promícháme a směs nalijeme do obdélníkové pečicí formy na hřbet nebo chlebíček vyložené potravinářskou fólií
3. Nožem povrch uhladíme, přetáhneme potravinářskou fólií, dáme na 2 hodiny do ledničky ztuhnout, pak vyklopíme, posypeme mletým kokosem a před podáváním nakrájíme na plátky.