Ve vodní lázni připravená čokoláda inspirovaná slavnou Studentskou pečetí. Vyrobená je z hořké čokolády, ledových kaštanů, smetany, tuku, medu, ořechů a brusinek.
Ingredience:
300 g | hořké čokolády (nejméně 50 % kakaové hmoty) |
2 lžíce | smetany 30 % |
2 lžíce | tuku 100 % |
3 lžíce | medu |
1 dcl | rumu nebo slivovice |
2 ks | ledové kaštany extra hořké |
dle libosti ořechy (lískové, vlašské a kešu), sušené brusinky ... | |
vodní lázeň |
Postup:
1. Nejprve si naložíme ořechy a brusinky; smícháme rum s medem a přelijeme jím ořechy a brusinky, necháme 24 hodin macerovat
2. Ve vodní lázni si rozpustíme čokolády, kaštany, smetanu, tuk a když je vše tekuté, tak za stálého míchání přidáme ořechy a brusinky i z částí macerátu
3. Pak nalijeme směs do formiček a necháme 24 hodin ztuhnout do lednice.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika