REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čočková polévka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Luštěniny obecně jsou skvělé jako ingredience využívané při cholesterolové dietě. Polévka z čočky je toho jasným důkazem, najdete ji v různých obměnách na jídelníčcích pacientů trpících právě větším množstvím cholesterolu, než je přípustné.


Ingredience:
200 gmléka
120 gčočky
60 goleje
40 gpolohrubé mouky
20 gcibule
10 gčesneku
bobkový list
nové koření
voda
pepř
ocet
sůl

Postup:

1. Čočku přebereme, propláchneme studenou tekoucí vodou a ponecháme ve studené vodě do druhého dně (čočka musí být úplně potopena)
2. Druhý den čočku nesléváme, ba naopak ještě trochu vody přilijeme a dáme vařit spolu s kořením a solí
3. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na oleji, zaprášíme moukou, zředíme mlékem, promícháme a krátce povaříme, vzniklý bešamel přidáme do polévky, z které jsme před tím vytáhli koření
4. Polévku dochutíme octem, česnekem utřeným se solí, zamícháme a případně ji ještě dle chuti osolíme.

Doporučení:

Čočkovou polévku můžeme dochutit i špetkou rozemnuté majoránky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy