REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drůbeží medailonky na kari

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Právě krůtí nebo kuřecí maso patří mezi doporučené ingredience vhodné k servírování při cholesterolové dietě. Tento recept je na orestované plátky kuřecího nebo krůtího masa servírované přelité kari ochucenou bešamelovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
240 gkuřecího nebo krůtího masa
20 goleje
10 ghladké mouky
1 kskompotované broskve
voda na podlití
kari

Postup:

1. Kuřecí nebo krůtí maso nakrájíme na plátky, ty naklepeme a osolíme
2. Připravené drůbeží maso zprudka opečeme na lžíci oleje, po té řízky vyjmeme
3. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, připravíme světlou jíšku, kterou ochutíme kari kořením, zředíme horkou vodou a 15 minut ji povaříme
4. Vzniklým ochuceným bešamelem přeléváme jednotlivé porce nahřátého kuřecího masa, zdobíme plátky kompotové broskve.

Doporučení:

Omáčku můžeme ovonět trochou šťávy z broskvového kompotu.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška. Více informací o snížení tuků v krvi najdete zde: Dieta ke snížení hladiny tuků v krvi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy