REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citrónový nákyp

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cukr utřený s žloutky, promíchaný se šťávou a kůrou z citrónu, strouhankou, nakonec i s ušlehanými vaječnými bílky, hmota upečená ve formě nákypu dorůžova.


Ingredience:
60 gcukru
50 gjemné strouhanky
4 ksvejce
1/2 kscitrónu
tuk na vymazání zapékací misky
kompot jako příloha

Postup:

1. Z vajíček opatrně oddělíme bílky od žloutků
2. Cukr utřeme se žloutky, důkladně, tak 15 minut
3. Přimícháme strouhanku, šťávu a špetku ustrouhané kůry z citrónu
4. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků
5. Přendáme do tukem vymazané zapékací misky a v troubě vyhřáté na 180-190 °C upečeme dorůžova.

Doporučení:

Takto připravený nákyp podáváme nejlépe s domácím kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy