Cukr utřený s žloutky, promíchaný se šťávou a kůrou z citrónu, strouhankou, nakonec i s ušlehanými vaječnými bílky, hmota upečená ve formě nákypu dorůžova.
Ingredience:
60 g | cukru |
50 g | jemné strouhanky |
4 ks | vejce |
1/2 ks | citrónu |
tuk na vymazání zapékací misky | |
kompot jako příloha |
Postup:
1. Z vajíček opatrně oddělíme bílky od žloutků
2. Cukr utřeme se žloutky, důkladně, tak 15 minut
3. Přimícháme strouhanku, šťávu a špetku ustrouhané kůry z citrónu
4. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků
5. Přendáme do tukem vymazané zapékací misky a v troubě vyhřáté na 180-190 °C upečeme dorůžova.
Takto připravený nákyp podáváme nejlépe s domácím kompotem.