REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibulový koláč z těsta na pizzu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakynuté těsto rozválené, přendané na plech vyložený papírem na pečené, potřené ochucenou zakysanou smetanou, pokladené na oleji spolu se slaninou opečenou cibulí, nakonec upečené v troubě pěkně dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
400 ghladké mouky
1 rovná lžícesoli
1/2 rovné lžícecukru
1/4 ksdroždí
2 dclvlažné vody
5 clolivového oleje
mouka na pomoučení válu, velký plech
Ostatní:
5-6 ksstředně velké cibule
250-300 ganglické slaniny
1 kelímekzakysané smetany
3-4 ksstroužky česneku
pepř
olej
sůl
Ostatní:
papír na pečení

Postup:

1. Do velké mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme rozdrobené droždí, cukr a trošku vlažné vody, počkáme asi 10 minut, až nám vzejde kvásek, sůl nasypeme po stranách mísy, v žádném případě se nesmí dostat do středu ke droždí
2. Jakmile vzejde kvásek, přidáme ostatní ingredience, tedy zbytek vody a olivový olej, těsto zpracujeme nejprve vařečkou, po té vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a ručně uhněteme vláčné a nelepivé těsto
3. Necháme kynout 30-60 minut
4. Těsto vyválíme, přendáme na velký plech vyložený papírem na pečení
5. Připravené těsto potřeme zakysanou smetanou, ve které jsem rozmíchali prolisované 3-4 kusy stroužky česneku, pepř a sůl
6. Cibuli se slaninou opečeme na pánvi na oleji dosklovata, stejnoměrně rozložíme na připravený, potřený plát těsta
7. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C tak 25-30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy