REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibulový koláč IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč z nakynutého těsta potřeného orestovanou cibulí se slaninou, přelitého zakysanou smetanou a posypaného nastrouhaným sýrem, upečeného v troubě dozlatova.


Ingredience:
700 gcibule
400 ghladké mouky
200 gzakysané smetany
200 ganglické slaniny
150 gstrouhaného sýru
40 gdroždí
1 dlmléka lžička cukru
3 ksvejce
1 lžícemásla
1 lžičkacukru
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Z mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek
2. Do mísy nasypeme mouku, přidáme lžíci másla, 1 vejce, kvásek a vypracujeme těsto, to přikryjeme a necháme 30 minut vykynout
3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, slaninu nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na pánvi orestujeme na oleji zhruba 10 minut doměkka
4. Vejce rozšleháme v zakysané smetaně
5. Na plechu, který jsme vyložily pečícím papírem, rozválíme z těsta plát, podušenou cibuli se slaninou rozprostřeme rovnoměrně na plát těsta a přelijeme zakysanou smetanou rozmíchanou z vejci
6. Koláč nakonec posypeme strouhaným sýrem
7. Dáme péct do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme zhruba 30 minut 8. Hotový koláč nakrájíme na porce a podáváme jak teplý, tak studený.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy