REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibulový koláč III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta chutného slaného koláče upečeného dozlatova s náplní z cibule, anglické slaniny, vajíček a smetany.


Ingredience:
Na těsto:
170 gpolohrubé mouky
125 gměkkého tvarohu
125 gmásla
1 lžičkakypřícího prášku do pečiva
1 ksvejce
sůl
tuk na vymazání formy:
Na náplň:
200 ganglické slaniny
200 gzakysané smetany
1 lžičkamásla
3 ksvelké cibule (2 ks bílé a 1 ks červené)
3 ksvejce
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
drcený barevný pepř
tymián
sůl

Postup:

1. Mouku spolu s práškem do pečiva prosijeme do mísy, přidáme tvaroh, povolené máslo nakrájené na kousky a vejce se solí, vypracujeme vláčné tužší těsto
2. Do formy vymazané tukem vylijeme připravené těsto a rovnoměrně ho rozetřeme, dáme do lednice na 30 minut odpočinout
3. Formu s těstem dáme do trouby vyhřáté na 180 °C, pečeme tak 15 minut, pak základ na koláč vytáhneme
4. Na rozpuštěném másle orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, krátce ji osmahneme, sundáme ze zdroje tepla a necháme chvíli vychladnout
5. Vejce rozšleháme se smetanou, směs osolíme a okořeníme pepřem, promícháme s opečenou cibulkou, rozprostřeme na těsto
6. Koláč pečeme dalších 30-40 minut, podáváme jak teplý, tak i studený.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy