REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Česnekový lilek s nivou, rajčaty a kapií

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lilek naplněný klínky česneku pečený do měkka, nakonec plněný zeleninovou směsí a sypaný strouhanou nivou.


Ingredience:
1 ksvětšího pevného lilku
6 ksstroužků česneku
olivový olej
sůl
Směs:
3 lžícerajského protlaku
3 ksstroužku česneku
3 ksrajčat
2 kscibule
1 ksčervené kapie
tymián
pepř
olej
sůl
Na závěr:
100 gstrouhané nivy

Postup:

1. Lilek omyjeme, podélně rozkrojíme a do každého uděláme nožem asi čtyři zářezy hluboké 2 cm
2. Do každého zářezu vložíme několik klínků česneku (na každou půlku tři stroužky) a osolíme
3. Zakapeme olivovým olejem
4. Pečeme v troubě asi 40 minut, dokud lilky nezměknou
5. Mezitím na troše oleje osmažíme pokrájenou cibulku a přidáme rajčatový protlak
6. Po chvíli vsypeme nasekanou kapii a rajčata, smažíme, dokud se nevydusí všechna tekutina
7. Přidáme drcený česnek, tymián, pepř a sůl
8. Směs naneseme na pečené lilky a posypeme sýrem
9. Zapečeme pět minut a podáváme horké.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy