REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou a žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Italské těstoviny v česnekovém oleji podávané s karamelizovanou natí jarní cibulky, žampiony, bazalkou a sušenými rajčaty.


Ingredience:
250 guvařených špaget (al dente)
2 lžičkybílého krémového balzamicového octa
2 lžičkytmavého cukru
2 lžičkyoleje
1,5 lžičkybazalky
3 kssušených rajčat
2 ksjarní cibulky (bílá část)
1 ksvelkého stroužku česneku
1 ksvelkého žampionu
máslo pod cibulku
sůl

Postup:

1. Na lžíci másla osmahneme podélně rozpůlené cibulky – řezem dolů, dokud nezezlátnou
2. Pak přidáme lžičku balzamica, posypeme lžičkou cukru a opékáme i z druhé strany mírně dozlatova
3. Sejmeme z pánve, přidáme zbytek másla
4. Stejným způsobem připravíme na čtvrtky rozkrojené žampiony, opečeme dočervena
5. Na jiné pánvi rozehřejeme olej a opečeme lehce dozlatova na jemné plátky nakrájený česnek
6. Poté jej i s olejem smícháme se špagetami
7. Sušená rajčata namočíme na pět minut do horké vody a přidáme ke špagetám spolu s bazalkou
8. Podle potřeby osolíme a podáváme.

Poznámka:

Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy