REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čerstvý žampiónový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z uvařených těstovin, marinovaných žampiónů s pórkem, chřestem a paprikou.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
200 gtěstovin (mašličky,vřeténka)
150 gžampionů
150 gchřestu
100 gčervené papriky
50 gpórku
2 ksstroužků česneku
4 lžíceolivového oleje
3 lžícevinného octu
mletý kmín
sůl

Postup:

1. Žampióny očistíme a nakrájíme na čtvrtky
2. Papriku opláchneme, očistíme od semen a nakrájíme na tenčí nudličky
3. Pórek nakrájíme na tenká kolečka a chřest na menší kousky
4. Těstoviny uvaříme podle návodu
5. Do mísy vložíme ocet, trochu soli, olej, mletý kmín, rozetřený česnek, přidáme na čtvrtky nakrájené žampióny, promícháme a necháme zaležet
6. Do studených těstovin vmícháme marinované žampiony, nakrájený pórek, papriku a chřest.

Doporučení:

– Podáváme k večeři nebo při různých slavnostních příležitostech.- Těstoviny na salát nesmí být uvařené příliš doměkka, uvaříme je tak zvaně na skus (al dente).

Poznámka:

– Po uvaření je propláchneme studenou vodou, aby se neslepily a necháme okapat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy