REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celozrnný špaldový koláč s pórkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předpečený korpus pokladený opečeným pórkem, sýrem, zalitý směsí smetany promíchané s vejci a zapečený dozlatova.


Ingredience:
250 gcelozrnné špaldové mouky
80 gmásla
100 mlbublinkové vody nebo minerálky
2 lžícesezamu
1 lžičkasoli
máslo na vymazání formy
hrubá mouka nebo sezam na vysypání formy
Na náplň:
600 gpórku i se zelenou natí
200 gsušených rajčat nakládaných v oleji
200 gkozího sýru
250 mlsmetany
3 lžíceolivového oleje
2 lžícesekaného tymiánu
3 lžičkysoli
3 ksvajec
3 ksstroužků česneku
mletý pepř

Postup:

1. Nejříve si uděláme náplň: očištěný pórek nakrájíme na velmi jemno, dáme do pánvičky s rozehřátým olejem (nejdříve bílé části a po chvíli zelené), osolíme 2 lžícemi soli a vše opékáme 10 minut skoro do měkka
2. Pak odstavíme z tepla a do chladnoucího pórku přidáme okapaná, na nudličky nakrájená sušená rajčata
3. Mezitím, co chladne pórek, uděláme si těsto: do mísy dáme celozrnnou mouku, změklé máslo, bublinkovou vodu nebo minerálku, sezam, sůl a vypracujeme hladké těsto
4. Těsto natlačíme do kulaté dobře máslem vymazané a hrubou moukou (sezamem) vysypané zapékací formy, na několika místech propíchneme vidličkou a dáme předpéct do trouby vyhřáté na 160 °C
5. Ve smetaně rozšleháme vejce, přidáme 1 lžičku soli, mletý pepř, tymián, oloupané prolisované stroužky česneku a promícháme
6. Na předpečený korpus rozložíme opečený pórek, na něj naskládáme na kostičky nakrájený sýr, vše zalijeme směsí smetany s vejci a dáme do trouby péct na 25 – 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy