REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celozrnný špaldový koláč s pórkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předpečený korpus pokladený opečeným pórkem, sýrem, zalitý směsí smetany promíchané s vejci a zapečený dozlatova.


Ingredience:
250 gcelozrnné špaldové mouky
80 gmásla
100 mlbublinkové vody nebo minerálky
2 lžícesezamu
1 lžičkasoli
máslo na vymazání formy
hrubá mouka nebo sezam na vysypání formy
Na náplň:
600 gpórku i se zelenou natí
200 gsušených rajčat nakládaných v oleji
200 gkozího sýru
250 mlsmetany
3 lžíceolivového oleje
2 lžícesekaného tymiánu
3 lžičkysoli
3 ksvajec
3 ksstroužků česneku
mletý pepř

Postup:

1. Nejříve si uděláme náplň: očištěný pórek nakrájíme na velmi jemno, dáme do pánvičky s rozehřátým olejem (nejdříve bílé části a po chvíli zelené), osolíme 2 lžícemi soli a vše opékáme 10 minut skoro do měkka
2. Pak odstavíme z tepla a do chladnoucího pórku přidáme okapaná, na nudličky nakrájená sušená rajčata
3. Mezitím, co chladne pórek, uděláme si těsto: do mísy dáme celozrnnou mouku, změklé máslo, bublinkovou vodu nebo minerálku, sezam, sůl a vypracujeme hladké těsto
4. Těsto natlačíme do kulaté dobře máslem vymazané a hrubou moukou (sezamem) vysypané zapékací formy, na několika místech propíchneme vidličkou a dáme předpéct do trouby vyhřáté na 160 °C
5. Ve smetaně rozšleháme vejce, přidáme 1 lžičku soli, mletý pepř, tymián, oloupané prolisované stroužky česneku a promícháme
6. Na předpečený korpus rozložíme opečený pórek, na něj naskládáme na kostičky nakrájený sýr, vše zalijeme směsí smetany s vejci a dáme do trouby péct na 25 – 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy