Zeleninový salát z puků čekanky, hlávky červené čekanky, vajec uvařených natvrdo a polníčku.
Ingredience:
4 ks | vejce |
2 ks | čekankové puky |
1/4 ks | hlávky červené čekanky |
1 hrst | polníčku |
Na zálivku: | |
3 lžíce | olivového oleje |
3 lžíce | citronové šťávy |
1 lžička | podrcených semínek černé hořčice |
1 lžička | cukru |
Postup:
1. Vejce uvaříme natvrdo, pak je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky
2. Do mísy nakrájíme čekankové puky, přidáme čtvrtinu hlávky nastrouhané červené čekanky a hrstky polníčku
3. Salát promícháme a doplníme na čtvrtky nakrájenými vejci, přelijeme zálivkou.
Na zálivku:
1. Smícháme olivový olej s citrónovou šťávou a podrcenými semínky černé hořčice, pepřem a solí
2. Nakonec zálivku dochutíme cukrem, promícháme.