REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bulharská česneková pomazánka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tato pomazánka je velice univerzální, kromě potření topinek se skvěle hodí jako příloha k pečeným rybám nebo k bramborám na loupačku.


Ingredience:
4-6 ksstroužků česneku
60 gjader vlašských ořechů
4 lžíceoleje
citronová šťáva
petrželka
sůl

Postup:

1. Oloupaný česnek utřeme se solí na kašičku a za stálého míchání přidáme po kapkách olej
2. Vmícháme nastrouhaná ořechová jádra a jemně nakrájenou petrželku
3. Nakonec pomazánku dochutíme citrónovou šťávou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy