Jednoduchý krém z ovčího sýra smíchaný s nasekaným koprem a zakysanou smetanou, který najde spoustu využití ve vaší kuchyni.
Ingredience:
250 g | brynzy |
4 - 6 lžic | zakysané smetany |
2 lžíce | koprové nati |
sůl podle chuti |
Postup:
1. Vidličkou rozmačkáme brynzu
2. Přidáme kysanou smetanu, kopr a sůl podle chuti
3. Směs uložíme do lednice, aby vychladla.
Podáváme k slanému pečivu, na bramborové lívance, k novým bramborám připraveným na loupačku apod. Každá brynza je jinak slaná, někdy není vůbec potřeba dosolit, tak pro jistotu ochutnejte.
Poznámka:Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.