Bramborový salát připravený z uvařených kostek brambor, mraženého hrášku, kostek cuket, paprikového salámu, ananasového melounu (Cantaloupe), artyčoků, kaparů …
Ingredience:
Rozpis až na 8 porcí: | |
1 kg | brambor |
250 g | paprikového salámu |
175 g | cukety |
150 g | mraženého hrášku |
100 g | jarních cibulek |
100 g | oliv |
4 lžíce | olivového oleje |
3 lžíce | estragenového octa |
3 lžíce | kaparů |
1 lžíce | sekaného libečku |
1 plechovka | artyčoků |
1 svazek | sekané petrželky |
1 ks | cukrového melounu (Cantaloupe) |
pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Brambory uvaříme ve slupce, pak je oloupáme, necháme zchladnout, nakonec nakrájíme na kostky
2. Hrášek rozmrazíme, cukety opereme a nakrájíme na tenké proužky, oprané jarní cibulky nakrájíme na jemné kroužky
3. Meloun rozpůlíme, odstraníme jádra a buď z dřeně vykrájíme kuličky nebo ji nakrájíme na kostky
4. Slijeme nálev z artyčoků a oliv, artyčoky nakrájíme na osminky, paprikový salám na kostičky
5. Ocet, olej, nasekaný libeček a petrželku smícháme, marinádu osolíme a opepříme, promícháme s ostatními ingrediencemi a nakonec přisypeme kapary.
Ananasový meloun: Tento meloun se často schovává i pod jinými názvy jako Kantalupský meloun, Meloun bradavčitý, Charentais (podobná odrůda), Muskmelon … má sladkou chuť podobnou ananasu. Pochází z Indie a Afriky. Nejčastěji se konzumuje bez další úpravy. Dále se používá v salátech anebo jako součást zmrzliny.