REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový salát s melounem a olivami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborový salát připravený z uvařených kostek brambor, mraženého hrášku, kostek cuket, paprikového salámu, ananasového melounu (Cantaloupe), artyčoků, kaparů …


Ingredience:
Rozpis až na 8 porcí:
1 kgbrambor
250 gpaprikového salámu
175 gcukety
150 gmraženého hrášku
100 gjarních cibulek
100 goliv
4 lžíceolivového oleje
3 lžíceestragenového octa
3 lžícekaparů
1 lžícesekaného libečku
1 plechovkaartyčoků
1 svazeksekané petrželky
1 kscukrového melounu (Cantaloupe)
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce, pak je oloupáme, necháme zchladnout, nakonec nakrájíme na kostky
2. Hrášek rozmrazíme, cukety opereme a nakrájíme na tenké proužky, oprané jarní cibulky nakrájíme na jemné kroužky
3. Meloun rozpůlíme, odstraníme jádra a buď z dřeně vykrájíme kuličky nebo ji nakrájíme na kostky
4. Slijeme nálev z artyčoků a oliv, artyčoky nakrájíme na osminky, paprikový salám na kostičky
5. Ocet, olej, nasekaný libeček a petrželku smícháme, marinádu osolíme a opepříme, promícháme s ostatními ingrediencemi a nakonec přisypeme kapary.

Poznámka:

Ananasový meloun: Tento meloun se často schovává i pod jinými názvy jako Kantalupský meloun, Meloun bradavčitý, Charentais (podobná odrůda), Muskmelon … má sladkou chuť podobnou ananasu. Pochází z Indie a Afriky. Nejčastěji se konzumuje bez další úpravy. Dále se používá v salátech anebo jako součást zmrzliny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy