REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramboráková pizza

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové těsto pokladené sýrem, plátky klobásy, olivami a dalšími ingrediencemi, upečené dozlatova.


Ingredience:
750 gbrambor
250 gcherry rajčátek
100-150 ghladké mouky
100 grajského protlaku
1 lžičkaoregana nebo majoránky
10 ksoliv
5 ksstroužků česneku
1 ksvejce
1 ksnožičky klobásy
1 ksbalíčku sýru Mozzarella (kuličky v nálevu)
1 dlmléka
mletý pepř
olej na formu
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, nastrouháme, přebytečnou vodu po strouhání slijeme a lehce brambory vymačkáme
2. Pak je zalijeme mlékem, přidáme hladkou mouku, vejce, oloupané prolisované stroužky česneku, oregano nebo majoránku, mletý pepř, sůl a vše promícháme
3. Připravené tužší těsto nalijeme asi v centimetrové vrstvě do vymazané dortové formy, vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 10 minut, dokud těsto lehce nezezlátne
4. Potom formu vyndáme, těsto potřeme rajským protlakem, poklademe rozpůlenými rajčátky, nakrájeným sýrem, kolečky klobásy, olivami a opět vložíme do trouby a dopečeme dozlatova.

Doporučení:

Klobásu můžeme nahradit na kolečka nakrájenou cuketou i několika žampiony a tak si ji bude moci dopřát i vegetarián.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy