Bramborové těsto pokladené sýrem, plátky klobásy, olivami a dalšími ingrediencemi, upečené dozlatova.
Ingredience:
750 g | brambor |
250 g | cherry rajčátek |
100-150 g | hladké mouky |
100 g | rajského protlaku |
1 lžička | oregana nebo majoránky |
10 ks | oliv |
5 ks | stroužků česneku |
1 ks | vejce |
1 ks | nožičky klobásy |
1 ks | balíčku sýru Mozzarella (kuličky v nálevu) |
1 dl | mléka |
mletý pepř | |
olej na formu | |
sůl |
Postup:
1. Brambory oloupeme, nastrouháme, přebytečnou vodu po strouhání slijeme a lehce brambory vymačkáme
2. Pak je zalijeme mlékem, přidáme hladkou mouku, vejce, oloupané prolisované stroužky česneku, oregano nebo majoránku, mletý pepř, sůl a vše promícháme
3. Připravené tužší těsto nalijeme asi v centimetrové vrstvě do vymazané dortové formy, vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 10 minut, dokud těsto lehce nezezlátne
4. Potom formu vyndáme, těsto potřeme rajským protlakem, poklademe rozpůlenými rajčátky, nakrájeným sýrem, kolečky klobásy, olivami a opět vložíme do trouby a dopečeme dozlatova.
Klobásu můžeme nahradit na kolečka nakrájenou cuketou i několika žampiony a tak si ji bude moci dopřát i vegetarián.