REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná pizza s artyčoky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Varianta přípravy pizzy na grilu. Tato je obložené artyčoky, rajčaty, olivami a mozzsrellou.


Ingredience:
400 gmozzarelly
250 gcherry rajčat
200 grajčatové passaty
20 ksčerných oliv
1 ksstroužku česneku
1 lžíceolivového oleje
2 skleničkyartyčoků
oregano
bazalka
sůl
Na těsto:
3 hrnkyhladké mouky
1 hrnekvody
1 lžíceolivového oleje
1 kskostky droždí
sůl

Postup:

1. Vodu ohřejeme, trochu jí odlejeme a rozdrobíme v ní droždí, necháme vzejít kvásek, pak do něho zapracujeme zbytek vody, hladkou mouku, sůl, olej a necháme těsto kynout 2 hodiny
2. Rajčatovou passatu promícháme s oloupaným utřeným stroužkem česneku, ochutíme solí, oreganem a bazalkou
3. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 bochánky, každý vytáhneme na placku, položíme na pečicí papír a potřeme svrchu olejem
4. Pizzu položíme olejovou stranou na gril, stáhneme pečicí papír, potřeme olejem i druhou stranu pizzy a necháme asi 4 minuty grilovat
5. Pak pizzu otočíme, potřeme rajčaty, poklademe artyčoky, olivami, překrojenými cherry rajčaty, natrhanou mozzarellou a grilujeme další 3-4 minuty.

Doporučení:

Pizzu můžeme ozdobit šunkou nebo plátky slaniny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy