REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Boží milosti IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cukroví z mouky, cukru, žloutků, rumu, vína a zakysané smetany, usmažené dozlatova, obalené v moučkovém cukru.


Ingredience:
250 ghladké mouky
100 gzakysané smetany
3 lžícebílého vína
1 lžícemoučkového cukru
1 lžícerumu
2 ksžloutků
špetka soli
olej nebo sádlo na smažení
moučkový cukr na obalení

Postup:

1. Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme špetku soli, moučkový cukr, rum, žloutky, bílé víno, zakysanou smetanu a vše zpracujeme na hladké těsto, které hněteme ještě dalších alespoň 10 minut
2. Pak těsto rozválíme na tenoučký plát, rádýlkem vykrájíme různé tvary (čtverečky, kolečka, obdélníčky), uprostřed je několikrát nařízneme, přikryjeme utěrkou a necháme 10 minut odpočinout
3. Potom v pánvi ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje nebo sádla cukroví usmažíme dozlatova, ještě horké je položíme na papírový ubrousek, aby okapal přebytečný tuk a obalíme v moučkovém cukru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy