Domácí zmrzlina z borůvek, jogurtu, medu, smetany a cukru.
Ingredience:
300 g | borůvek |
200 g | bílého jogurtu |
200 g | zakysané smetany |
100 g | medu |
50 g | krystalového cukru |
Postup:
1. Přebrané a omyté borůvky posypeme 25 g krystalového cukru, částečně je rozmačkáme a vmícháme do bílého jogurtu
2. Pak přidáme zakysanou smetanu, med, zbylý krystalový cukr a dobře vše promícháme
3. Vhodnou formu (například na bábovku nebo obyčejnou hranatou plastovou) vyložíme potravinářskou fólií, nalijeme do ní jogurtovou hmotu, formu zakryjeme fólií a vložíme do mrazničky
4. Asi po 10 minutách zmrzlinu promícháme a vrátíme zpět do mrazničky, tento postup zopakujeme ještě jednou
5. Zmrzlina je hotová asi za 1 hodinu, pokud ji necháme mrazit déle, uložíme ji asi 30 minut před podáváním do chladničky, aby se dala krájet.