REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Borůvkovo-jogurtová zmrzlina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí zmrzlina z borůvek, jogurtu, medu, smetany a cukru.


Ingredience:
300 gborůvek
200 gbílého jogurtu
200 gzakysané smetany
100 gmedu
50 gkrystalového cukru

Postup:

1. Přebrané a omyté borůvky posypeme 25 g krystalového cukru, částečně je rozmačkáme a vmícháme do bílého jogurtu
2. Pak přidáme zakysanou smetanu, med, zbylý krystalový cukr a dobře vše promícháme
3. Vhodnou formu (například na bábovku nebo obyčejnou hranatou plastovou) vyložíme potravinářskou fólií, nalijeme do ní jogurtovou hmotu, formu zakryjeme fólií a vložíme do mrazničky
4. Asi po 10 minutách zmrzlinu promícháme a vrátíme zpět do mrazničky, tento postup zopakujeme ještě jednou
5. Zmrzlina je hotová asi za 1 hodinu, pokud ji necháme mrazit déle, uložíme ji asi 30 minut před podáváním do chladničky, aby se dala krájet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy