REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Boloňský fenykl s červenou cibulí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fenykl podušený s červenou cibulí, česnekem, chilli papričkou, rajčaty, kořením a bílým vínem.


Ingredience:
4 ksfenyklové cibule
4 ksrajčat
2 ksčervené cibule
2 ksstroužků česneku
1 kschilli papričky
40 gmásla
250 mlbílého vína
šťáva z 1 citronu
cayenský pepř
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omytý fenykl rozpůlíme, rozdělíme na menší kousky, jemné lístečky odřízneme, otrháme a dáme stranou
2. Oloupané červené cibule podélně rozkrojíme na silnější plátky, chilli papričku zbavíme jadérek a nasekáme na tenké nudličky
3. K připravené zelenině přidáme oloupané prolisované stroužky česneku a s papričkou podusíme na rozehřátém másle, okořeníme pepřem, solí, cayenským pepřem a dochutíme citronovou šťávou
4. Potom zalijeme bílým vínem, přidáme spařená, oloupaná, jader zbavená, na osminky pokrájená rajčata a pod pokličkou necháme asi 20 minut lehce podusit
5. Před podáváním posypeme rozdrobenými fenyklovými lístky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy