REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bílková pěna na cukroví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyšlehaná tuhnoucí pěna z cukrového sirupu, vaječných bílků a špetka soli, vhodná jako ozdoba cukroví.


Ingredience:
360 gjemného krystalového cukru
4 ksbílky
100-120 mlvody
špetka soli

Postup:

1. Tak 240 g krystalového cukru dáme do hrnce, zalijeme vodou, jen tolik, aby byl cukr celý zalitý, asi 100-120 ml, když začne voda vařit, snížíme teplotu zdroje na minimum a vaříme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí, nemícháme!
2. Dále 4 bílky vyšleháme se špetkou soli do husté pěny, do ní po lžících zašleháme 120 g cukru, a po troše přidáme i uvařený sirup, šleháme 3-5 minut pěkně dohusta
3. Pěnou, nejlépe pomocí cukrářského sáčku nebo zdobítka, vytváříme na cukroví různá kolečka či jiné ornamenty, které pak pěkně ztuhnou …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy