REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bílá masitá polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na polévku z povařeného libového telecího nebo vepřového masa a zeleniny, zahuštěnou jíškou, podávanou dětem straším jednoho roku s vložkou vařených domácích knedlíčků.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
6 dlvývaru z kostí
50 glibového telecího nebo vepřového masa
30 gkvětáku
25 ghladké mouky
20 gmásla
10 gzeleninového hrášku
1 lžícemléka
sůl
Na knedlíčky:
10 gžemle (rohlíku)
10 gstrouhanky
2 gmásla
1/4 ksvejce
1 lžícemléka
špetka soli
petrželka

Postup:

1. Maso uvaříme asi ve 1/
4 l vody do měkka
2. Ze 2/
3 másla umícháme jíšku (máslo rozpustíme na pánvi, nasypeme mouku, za stálého míchání ji necháme mírně zhnědnout), rozvaříme ji vývarem z kostí, přidáme i trochu mléka
3. Do polévky přidáme rozebrané růžičky květáku a povaříme 5 minut
4. V této fázi do polévky přidáme také prolisovaný hrášek, usekané vařené maso a povaříme
5. nakonec polívku obohatíme o knedlíčky a petrželku.

Příprava knedlíčků:
1. Žemli namočíme v mléce
2. Máslo utřeme se solí a vejcem, přidáme namočenou rozmačkanou žemli, sekanou petrželku a podle potřeby zahustíme trochou jemné strouhanky
3. Umícháme těsto, z kterého formujeme malé knedlíčky, velké asi jako lískový oříšek, které povaříme přímo v polévce, nebo předem, ve vodě, vaříme tak 5 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy