REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezlepkové rohlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácích podmínkách připravené rohlíky z bezlepkové mouky, mléka, droždí, cukru a soli, upečené v troubě dozlatova. Recept vhodný pro bezlepkovou dietu.


Ingredience:
370 gbezlepkové mouky
300 mlmléka
1/2 kskostky droždí
2 lžičkycukru
2 lžičkysoli
vajíčko nebo voda na potření
olej na plpech nebo na formu

Postup:

1. Nejprve si připravíme kvásek; do hrnku nalijeme trochu vlažného mléka, přidáme rozdrobené droždí a cukr, na teplém místě necháme vzejít kvásek, což bude trvat asi 10 minut
2. Mouku dáme do mísy, přilijeme zbylé mléko, solíme a nakonec zamícháme kvásek, vypracujeme těsto
3. Nejlépe pomocí mokré ruky a stěrky naneseme na pomaštěný plech část těsta, vytvarujeme rohlík (místo plechu můžeme použít přímo formu na rohlíky), postup opakujeme, těsto je řídké, proto musíme namáčet ruce do vody, rohlíky na plechu necháme vykynout
4. Rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem nebo vodou, pokud někdo ani vejce nemůže
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy