REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bazalkové pesto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí pesto vlastní výroby.


Ingredience:
150 mlolivového oleje
20-30 kslístků bazalky
2 ksstroužky česneku
50 gnastrouhaného parmazánu
50 gvlašských nebo piniových oříšků
sůl

Postup:

1. Česnek nakrájíme nadrobno
2. Vlašské nebo piniové oříšky nasucho opražíme
3. V keramickém nebo kamenném hmoždíři utřeme dvě třetiny oleje s bazalkou, česnekem a ořechy do hladké pasty (lze i umixovat)
4. Jakmile směs získá jemnou konzistenci, pomalu dolijeme zbytek oleje, vmícháme parmazán a dochutíme solí.

Doporučení:

V uzavřené sklenici vydrží pesto až 2 týdny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy