Plátky bagety, nebo jiného vhodného pečiva, pokapané olejem, rozpečené v troubě, pak potřené domácím hráškovým pestem a obložené šunkou, nakonec ozdobené rukolou či nasekanými ředkvičkami.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
bagety nakrájené na plátky | |
plátky výběrové šunky (například od Váhaly) | |
olivový olej na pokapání baget | |
Na hráškové pesto: | |
150 g | mraženého hrášku |
2 lžíce | strouhaného parmazánu |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžička | citronové šťávy |
1 velká hrst | lístků bazalky nebo máty |
čerstvě mletý pepř | |
sůl | |
Na dozdobení: | |
rukola a nasekané ředkvičky |
Postup:
- Připravíme si domácí hráškové pesto; hrášek spaříme vřelou vodou a necháme okapat. Vložíme jej do mixéru s ostatními ingrediencemi kromě šunky a bagety. V případě potřeby přidáme trochu vody. Rozmixujeme, ale ne zcela dohladka, dochutíme solí a pepřem.
- Plátky bagety rozprostřeme na plech, pokapeme je olivovým olejem a dáme na 10 minut do trouby na 180°C.
- Na opečené plátky bagety namažeme hráškové pesto, obložíme šunkou a posypeme rukolou či nasekanými ředkvičkami.
Originální výběrová šunka od Váhaly – Originál Váhalova šunka je díky vyváženému poměru masa a tuku šťavnatá a lahodně vláčná. Výborně se hodí ke svačinám s čerstvým pečivem, ale především k ozdobení slavnostních obložených mís a talířů. Originál Váhalova šunka je bezlepkový výrobek, vhodný pro celiaky.
Obsah balení: 100 g, Cena: 26 Kč, Více info na www.Vahala.cz