Na letní hřejivé dýchánky na dece se hodí jako rychlé jídlo plněné sendviče, housky, bagety či doma už zapečené panini a tousty. Zde máte jednoduchý recept na chutné plněné bagety.
Ingredience:
Počet porcí: 4 | |
4 ks | bageta rustikální |
4 ks | rajčat |
16 ks | plátků kuřecí prsní šunky krájené nejvyšší jakosti |
8 ks | plátků sýra |
1 ks | cibule (na zkaramelizování) |
1 ks | salátové okurky |
listy hlávkového salátu | |
majonéza | |
máslo | |
cukr | |
olej |
Postup:
- Máslo a olej rozehřejte v širší pánvi, nakrájejte cibuli na kolečka a přidejte ji do pánve. Opékejte dozlatova. Poté vmíchejte cukr a zahřívejte dalších pár minut. Nechte zchladnout.
- Bagety podélně nařízněte, ale ne úplně. Nakrájejte si na kolečka salátovou okurku a rajčata.
- Na každou bagetu naneste majonézu, přidejte plátky hlávkové salátu, zkaramelizovanou cibulku, rozložte plátky sýra, přidejte kolečka salátové okurky, plátky kuřecí šunky, kolečka rajčat a završte opět hlávkovým salátem.
Na recept doporučujeme použít například Kuřecí prsní šunku krájenou nejvyšší jakosti od Drůbežářského závodu Klatovy.
Poznámka:Recept k článku: Letní piknik stylově