REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Anýzové perníčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené vánoční cukroví s chutí a vůní po anýzu.


Ingredience:
250 ghladké mouky
250 gcukru
2 ksvejce
2 ksbalíčky vanilkového cukru
2 lžíceanýzu
na špičku nože amonia
špetku soli
mouka na pomoučení válu
barevná cukrová poleva

Postup:

1. Vejce, cukr, vanilkový cukr a sůl vyšleháme do pěny
2. Mouku a amonium smícháme a vmícháme do směsi
3. Vypracujeme těsto které necháme ve folii odležet 1 hodinu
4. Z těsta vyválíme na pomoučněném vále plát o síle asi 5 mm
5. Formičky na perníčky vysypeme moukou, vyplníme těstem a pevně přitiskneme
6. Plech vyložíme papírem na pečení a posypeme anýzem
7. Perníčky oddělíme a sušíme přes noc
8. Jehlou propíchneme otvory na zavěšení nitě
9. Troubu předehřejeme na 150 °C, perníčky pečeme asi 35 minut
10. Dáme je vychladnout, nakonec potřeme barevnou polevou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy