REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Anýzové rybičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené perníčky z anýzového těsta, potřené rozšlehaným vejcem a zdobené bílkovou polevou.


Ingredience:
400 ghladké mouky
140 gmoučkového cukru
60 gmásla
2 ksvajec
1 ksvejce na potření
2 lžícemedu
1 lžička kávovájedlé sody
1 lžička čajovámletého anýzu
mouka na pomoučení válu
Na polevu:
1 lžičkacitronové šťávy
130 gmoučkového cukru
1 ksbílku

Postup:

1. Hladkou mouku, jedlou sodu a moučkový cukr prosijeme na vál, přidáme změklé na kostky nakrájené máslo, rozklepnutá vejce, med, anýz a vypracujeme hladké těsto 2. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát silný 4 mm, ze kterého vykrájíme tvary rybek
3. Naskládáme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 5 minut, horké perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a necháme vychladnou
4. Na polevu vyšleháme tuhý sníh z bílku a vmícháme prosátý moučkový cukr i citronovou šťávu, naplníme do mikrotenového sáčku, roh ustřihneme a na rybky nakreslíme polevou kapří šupinky, ploutve a oči.

Doporučení:

Pokud chceme perníčky použít na ozdobení stromečku, uděláme ještě před pečením do těsta otvor, kterým pak provlečeme mašli.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy