Recept ze Španělska na zeleninový salát servírovaný s octovou zálivkou.
Ingredience:
300 g | rajčat |
300 g | paprik |
sůl | |
Na zálivku: | |
1 ks | vejce |
6 lžic | oleje |
2 lžíce | octa |
kousek salátové okurky | |
kousek jablka | |
kousek cibule | |
petrželka | |
pažitka | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné papriky dáme do malého množství vařící osolené vody, 5 minut je povaříme a po vychlazení je nakrájíme na nudličky
2. Rajčata ponoříme na okamžik do vařící vody, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
3. Připravené papriky a rajčata urovnáme na mísu a přelijeme zálivkou. Příprava zálivky:
1. V octě rozpustíme sůl, přidáme mletý pepř a za stálého míchání přilejeme olej
2. Potom přidáme na jemno nasekané bylinky, cibuli, jablko, vejce a jemně nastrouhanou okurku.