REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Americká pizza dle George

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Originální recept na pizzu amerického stylu. Jedná se o silnější “buchtový” korpus obložený vším, co máte rádi … Recept prověřený výrobou tisíců kousků v naší restauraci po dobu 10 let!


Ingredience:
Recept na těsto 5 ks:
1 kghladké mouky
1/2 kskostky kvasnice
0,5 lvody
0,05 lrostlinného oleje
1/2 lžičkysoli
1/2 lžičkyvegety
Náplň na jednotlivý kus:
100 guzeniny (salám,šunka...)
100 gsýru eidamu
3 lžícekečupu
1/2 lžičkypizza koření
1/2 lžičkyvegety
další ingredience dle chuti

Postup:

1. Do mísy od hnětače nasypeme mouku, rozdrobené kvasnice, špetku soli a vegety
2. Přilijeme olej, vodu a necháme 10 minut uležet,pak uhněteme těsto
3. Po vykynutí těsta (cca 1,5 h) naporcujeme bochánky o váze 300 g a ty necháme pod utěrkou kynout další 1/
2-3/
4 hodiny
4. Jednotlivé porce roztaháme na plechu potřeném olejem do kola o velikosti cca 30 cm a tloušťce 2-3 mm 5. Vzniklou kulatou placku necháme dalších 15-20 minut dokynout (záleží na teplotě vzduchu v okolí)
6. Korpusy předpečeme v troubě předehřáté na 200 °C, doba pečení je zhruba 10 minut 7. Upečeme všechny korpusy dohromady a necháme je vychladnout (v igelitu v ledničce vydrží i několik dní)
8. Při dalším postupu již hotové korpusy potřeme kečupem, který dochutíme pizza kořením
9. Celou pizzu osázíme plátky salámu a kousky zeleniny (šunky, žampiónů…..)
10. Zasypeme strouhaným eidamem a dáme péci do předehřáté trouby na 180 °C , 10 minut
11. Upečené dozlatova, podáváme teplé nebo i studené.

Doporučení:

Přidáme-li do kečupu rozlisovaný stroužek česneku a chilli koření, máme pizzu pěkně pikantníObsah a množství ingrediencí záleží pouze na vás.

Poznámka:

Na pizzu patří například:- šunka a sýr eidam- šunka, sýr eidam, žampióny- šunka, sýr eidam, žampióny, zelenina (paprika, rajče, kukuřice)- anglická slanina, cibule, sýr eidam- salám, hermelín, niva……….kombinace záleží výhradně na vaší chuti a stavu ledničky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

Nové zeleninové omáčky od Araxu nejen na grilování!

Rýži, těstoviny, luštěniny, obiloviny, kuskus, ale také vločky a různé přílohové nebo polévkové směsi můžete v Česku zakoupit pod značkou ARAX. Ta si přízeň svých zákazníků získává již od roku 1997. Široký sortiment výrobků můžete zakoupit v každém supermarketu Kaufland, Globus, Penny Market, Norma, Billa, ale také v mnoha maloobchodních sítích (ROSA Market, Kubík, Brněnka, JIP…) po celé České republice.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

BistRAWveg: Lze vydržet bez jídla a třeba tak nastartovat podnikání? Stanislav Petříček je toho důkazem

Velkou část svého života byl Stanislav Petříček vysoce postaveným manažerem s racionálním uvažováním. Sám o sobě říká, že nebyl zvyklý naslouchat druhým, ale ani sám sobě. S postupem věku si však začal klást otázky, hledal svou cestu a přehodnocoval svůj dosavadní životní styl, až vznikl i český koncept zaměřený na raw stravování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy