REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Americká pizza dle George

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Originální recept na pizzu amerického stylu. Jedná se o silnější “buchtový” korpus obložený vším, co máte rádi … Recept prověřený výrobou tisíců kousků v naší restauraci po dobu 10 let!


Ingredience:
Recept na těsto 5 ks:
1 kghladké mouky
1/2 kskostky kvasnice
0,5 lvody
0,05 lrostlinného oleje
1/2 lžičkysoli
1/2 lžičkyvegety
Náplň na jednotlivý kus:
100 guzeniny (salám,šunka...)
100 gsýru eidamu
3 lžícekečupu
1/2 lžičkypizza koření
1/2 lžičkyvegety
další ingredience dle chuti

Postup:

1. Do mísy od hnětače nasypeme mouku, rozdrobené kvasnice, špetku soli a vegety
2. Přilijeme olej, vodu a necháme 10 minut uležet,pak uhněteme těsto
3. Po vykynutí těsta (cca 1,5 h) naporcujeme bochánky o váze 300 g a ty necháme pod utěrkou kynout další 1/
2-3/
4 hodiny
4. Jednotlivé porce roztaháme na plechu potřeném olejem do kola o velikosti cca 30 cm a tloušťce 2-3 mm 5. Vzniklou kulatou placku necháme dalších 15-20 minut dokynout (záleží na teplotě vzduchu v okolí)
6. Korpusy předpečeme v troubě předehřáté na 200 °C, doba pečení je zhruba 10 minut 7. Upečeme všechny korpusy dohromady a necháme je vychladnout (v igelitu v ledničce vydrží i několik dní)
8. Při dalším postupu již hotové korpusy potřeme kečupem, který dochutíme pizza kořením
9. Celou pizzu osázíme plátky salámu a kousky zeleniny (šunky, žampiónů…..)
10. Zasypeme strouhaným eidamem a dáme péci do předehřáté trouby na 180 °C , 10 minut
11. Upečené dozlatova, podáváme teplé nebo i studené.

Doporučení:

Přidáme-li do kečupu rozlisovaný stroužek česneku a chilli koření, máme pizzu pěkně pikantníObsah a množství ingrediencí záleží pouze na vás.

Poznámka:

Na pizzu patří například:- šunka a sýr eidam- šunka, sýr eidam, žampióny- šunka, sýr eidam, žampióny, zelenina (paprika, rajče, kukuřice)- anglická slanina, cibule, sýr eidam- salám, hermelín, niva……….kombinace záleží výhradně na vaší chuti a stavu ledničky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy