REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Americká pizza dle George

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Originální recept na pizzu amerického stylu. Jedná se o silnější “buchtový” korpus obložený vším, co máte rádi … Recept prověřený výrobou tisíců kousků v naší restauraci po dobu 10 let!


Ingredience:
Recept na těsto 5 ks:
1 kghladké mouky
1/2 kskostky kvasnice
0,5 lvody
0,05 lrostlinného oleje
1/2 lžičkysoli
1/2 lžičkyvegety
Náplň na jednotlivý kus:
100 guzeniny (salám,šunka...)
100 gsýru eidamu
3 lžícekečupu
1/2 lžičkypizza koření
1/2 lžičkyvegety
další ingredience dle chuti

Postup:

1. Do mísy od hnětače nasypeme mouku, rozdrobené kvasnice, špetku soli a vegety
2. Přilijeme olej, vodu a necháme 10 minut uležet,pak uhněteme těsto
3. Po vykynutí těsta (cca 1,5 h) naporcujeme bochánky o váze 300 g a ty necháme pod utěrkou kynout další 1/
2-3/
4 hodiny
4. Jednotlivé porce roztaháme na plechu potřeném olejem do kola o velikosti cca 30 cm a tloušťce 2-3 mm 5. Vzniklou kulatou placku necháme dalších 15-20 minut dokynout (záleží na teplotě vzduchu v okolí)
6. Korpusy předpečeme v troubě předehřáté na 200 °C, doba pečení je zhruba 10 minut 7. Upečeme všechny korpusy dohromady a necháme je vychladnout (v igelitu v ledničce vydrží i několik dní)
8. Při dalším postupu již hotové korpusy potřeme kečupem, který dochutíme pizza kořením
9. Celou pizzu osázíme plátky salámu a kousky zeleniny (šunky, žampiónů…..)
10. Zasypeme strouhaným eidamem a dáme péci do předehřáté trouby na 180 °C , 10 minut
11. Upečené dozlatova, podáváme teplé nebo i studené.

Doporučení:

Přidáme-li do kečupu rozlisovaný stroužek česneku a chilli koření, máme pizzu pěkně pikantníObsah a množství ingrediencí záleží pouze na vás.

Poznámka:

Na pizzu patří například:- šunka a sýr eidam- šunka, sýr eidam, žampióny- šunka, sýr eidam, žampióny, zelenina (paprika, rajče, kukuřice)- anglická slanina, cibule, sýr eidam- salám, hermelín, niva……….kombinace záleží výhradně na vaší chuti a stavu ledničky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy