REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Adžapsandal

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předkrm z orestovaného lilku, papriky, mrkve a cibule. Recept z pořadu “VIP Prostřeno” od pana Bohumila Klepla.


Ingredience:
1 kslilku
1 ksčervené papriky
1 kscibule
2 ksmrkve
2 ksstroužky česneku
koření chmeli suneli
sůl

Postup:

1. Zeleninu opláchneme pod studenou tekoucí vodou, lilek nakrájíme na kolečka silná tak 1 cm a 15-20 minut je máčíme v osolené vodě, lilek tak zbavíme hořkosti
2. Okapaná kolečka lilku opět opláchneme pod studenou vodou, osušená nakrájíme na kostičky, stejně tak ostatní zeleninu
3. Na olivovém oleji orestujeme všechnu nakrájenou zeleninu kromě lilku, orestovanou zeleninu pak přendáme do misky, do stejného hrnce nasypeme kostičky lilku, ty také orestujeme
4. K hotovému lilku vrátíme zpět opečenou zeleninu, směs ochutíme kořením, dle chuti osolíme a dusíme pod pokličkou asi 20 minut
5. Vychladlou směs podáváme jako studený předkrm s pečivem.

Poznámka:

Chmeli – suněli: Mletá směs vonných bylinek z arménské, gruzínské a vůbec zakavkazské kuchyně.(Je také součástí směsi koření Adžika). Tuto směs používáme především při nakládání všech typů mas, ale hodí se i na mletá a dušená masa, při přípravě fazolí, dušené nebo restované zeleniny, omelet, salátů, do pomazánek, zeleninových a luštěninových polévek aj. Obsahuje: bazalku, koriandr, kopr, papriku, celer, petržel, saturejku, mátu, bobkový list, pískavici a majoránku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy