REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Práce s mikrovlnkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mikrovlnná trouba umí spousty věcí.


  • Jak získat co nejvíce šťávy z citrusů – zahřejeme je asi půl minuty v mikrovlnce zapnuté na plný výkon. Teprve potom je můžeme rozpůlit a vymyčkat.
  • Při opékání plátků slaniny – položíme na misku do mikrovlnky nebo na papírový talířek dvě vrstvy kuchyňského papíru, na který vedle sebe rozložíme plátky slaniny a přikryjeme je další vrstvou papíru. V troubě zahřáté na cca 200 °C je necháme ještě asi 5 minut.
  • Mraženou zeleninu a drobné ovoce skladované v mrazicích sáčcích můžeme – rozmrazovat a tepelně upravovat přímo v tomto balení. Předtím se však musí vyrobit otvory k unikání páry. Zeleninu zahříváme 5-8 minut při stoprocentním výkonu.
  • Skvěle můžeme v mikrovlnce upravovat zeleninu – zabalenou do vlhkého kuchyňského krepovéhop papíru. Je však potřeba, aby se společně dusila zelenina přibližně stejných vlastností (např. brokolice a květák).
  • Housky a chléb rozpékáme – v dobře uzavíratelné nádobě asi 20 – 30 vteřin při 30 % výkonu. Jen tak nebude pečivo přeschlé nebo tvrdé.
  • Zmrzlé máslo můžeme v troubě lehce změkčit – tak, aby se dalo dobře namazat. Při 30 % výkonu je takto upraveno až po 20 až 30 vteřinách.
  • 80g loupaných ořechů – můžeme v mikrovlnce upražit už po 2,5 až 4 minutách při plném výkonu.
  • V mikrovlnné troubě můžeme – také velice dobře ohřívat i nápoje. Nádoby však musí být naplněny jen do dvou třetin.
  • Je-li zmrzlina z mrazáku příliš tvrdá na porcování – můžeme ji v mikrovlnce nechat změknout. Aby dostatečně změklo balení o obsahu 300-400 g, je nutné je zahřívat po dobu asi 10 – 20 vteřin při 30 % výkonu.
  • Čokoládu je možné v mikrovlnné troubě rozpustit velmi jednoduše a rychle – na kousky rozlámanou čokoládu vložíme do vhodné nádobky a při plném výkonu ji zahříváme asi 1 minutu, až se pěkně leskne. Během této doby proces jednou přerušíme a čokoládu zamícháme.

Autor: Jaroslav Vašák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Rakytník, ostružina, borůvka nebo arónie? Zdravím nabušené domácí shruby a limonády podle barmana Tomáše Kubíčka!

Naboostujte svou imunitu s úžasnými plody. Vyrobte si doma skvělé shruby a pijte pravidelně zdraví prospěšné limonády z darů přírody. Výroba shrubů je velmi jednoduchá, tak neváhejte a s chutí do toho. Recepty pro Vás připravil barman Tomáš Kubíček, který mimo své barmanské vášně přemýšlí i o zdravém způsobu života.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Experimentujte s moštem, dodá pokrmu šmrnc!

Pokud toužíte žít co nejvíce v souladu s přírodou, jednou z nejprostších cest je dopřávat si sezónní potraviny. A tou je v tuto chvíli bezpochyby jablečný mošt. Málokoho ovšem napadne použít ho do nějakého pokrmu. Přitom mu dodá jedinečnou chuť. Využití najde nejen nasladko, ale i naslano, třeba v kombinaci s masem. Mošty můžeme pořídit i v kvalitě bio, stejně tak jako další suroviny, které jsou součástí našich receptů. S výběrem mohou pomoci také značky kvality (např. „Biozebra“ nebo „Biolist“, Klasa, Regionální potravina). Možná vám dokonce šťáva z jablek v jídle zachutná natolik, že ji začnete přidávat naprosto kamkoliv.

číst dále ...

Vaše oblíbené zeleninové pokrmy v netradičním podání

Horké letní dny přímo vybízejí k tomu, abyste ve svém jídelníčku využili maximum z toho, co nám příroda právě nabízí. V žádném jiném ročním období nemáme takový výběr čerstvé zeleniny. Přidáním masa navíc získáte plnohodnotný hlavní chod. Co takhle vyzkoušet nové a překvapivé varianty oblíbených receptů, jako je odlehčená verze Caesar salátu nebo kuskus připravený jako řecký salát?

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy