REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Práce s mikrovlnkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mikrovlnná trouba umí spousty věcí.


  • Jak získat co nejvíce šťávy z citrusů – zahřejeme je asi půl minuty v mikrovlnce zapnuté na plný výkon. Teprve potom je můžeme rozpůlit a vymyčkat.
  • Při opékání plátků slaniny – položíme na misku do mikrovlnky nebo na papírový talířek dvě vrstvy kuchyňského papíru, na který vedle sebe rozložíme plátky slaniny a přikryjeme je další vrstvou papíru. V troubě zahřáté na cca 200 °C je necháme ještě asi 5 minut.
  • Mraženou zeleninu a drobné ovoce skladované v mrazicích sáčcích můžeme – rozmrazovat a tepelně upravovat přímo v tomto balení. Předtím se však musí vyrobit otvory k unikání páry. Zeleninu zahříváme 5-8 minut při stoprocentním výkonu.
  • Skvěle můžeme v mikrovlnce upravovat zeleninu – zabalenou do vlhkého kuchyňského krepovéhop papíru. Je však potřeba, aby se společně dusila zelenina přibližně stejných vlastností (např. brokolice a květák).
  • Housky a chléb rozpékáme – v dobře uzavíratelné nádobě asi 20 – 30 vteřin při 30 % výkonu. Jen tak nebude pečivo přeschlé nebo tvrdé.
  • Zmrzlé máslo můžeme v troubě lehce změkčit – tak, aby se dalo dobře namazat. Při 30 % výkonu je takto upraveno až po 20 až 30 vteřinách.
  • 80g loupaných ořechů – můžeme v mikrovlnce upražit už po 2,5 až 4 minutách při plném výkonu.
  • V mikrovlnné troubě můžeme – také velice dobře ohřívat i nápoje. Nádoby však musí být naplněny jen do dvou třetin.
  • Je-li zmrzlina z mrazáku příliš tvrdá na porcování – můžeme ji v mikrovlnce nechat změknout. Aby dostatečně změklo balení o obsahu 300-400 g, je nutné je zahřívat po dobu asi 10 – 20 vteřin při 30 % výkonu.
  • Čokoládu je možné v mikrovlnné troubě rozpustit velmi jednoduše a rychle – na kousky rozlámanou čokoládu vložíme do vhodné nádobky a při plném výkonu ji zahříváme asi 1 minutu, až se pěkně leskne. Během této doby proces jednou přerušíme a čokoládu zamícháme.

Autor: Jaroslav Vašák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Poznejte benefity luštěnin s novým e-bookem plným lahodných receptů

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy