REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Práce s mikrovlnkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mikrovlnná trouba umí spousty věcí.


  • Jak získat co nejvíce šťávy z citrusů – zahřejeme je asi půl minuty v mikrovlnce zapnuté na plný výkon. Teprve potom je můžeme rozpůlit a vymyčkat.
  • Při opékání plátků slaniny – položíme na misku do mikrovlnky nebo na papírový talířek dvě vrstvy kuchyňského papíru, na který vedle sebe rozložíme plátky slaniny a přikryjeme je další vrstvou papíru. V troubě zahřáté na cca 200 °C je necháme ještě asi 5 minut.
  • Mraženou zeleninu a drobné ovoce skladované v mrazicích sáčcích můžeme – rozmrazovat a tepelně upravovat přímo v tomto balení. Předtím se však musí vyrobit otvory k unikání páry. Zeleninu zahříváme 5-8 minut při stoprocentním výkonu.
  • Skvěle můžeme v mikrovlnce upravovat zeleninu – zabalenou do vlhkého kuchyňského krepovéhop papíru. Je však potřeba, aby se společně dusila zelenina přibližně stejných vlastností (např. brokolice a květák).
  • Housky a chléb rozpékáme – v dobře uzavíratelné nádobě asi 20 – 30 vteřin při 30 % výkonu. Jen tak nebude pečivo přeschlé nebo tvrdé.
  • Zmrzlé máslo můžeme v troubě lehce změkčit – tak, aby se dalo dobře namazat. Při 30 % výkonu je takto upraveno až po 20 až 30 vteřinách.
  • 80g loupaných ořechů – můžeme v mikrovlnce upražit už po 2,5 až 4 minutách při plném výkonu.
  • V mikrovlnné troubě můžeme – také velice dobře ohřívat i nápoje. Nádoby však musí být naplněny jen do dvou třetin.
  • Je-li zmrzlina z mrazáku příliš tvrdá na porcování – můžeme ji v mikrovlnce nechat změknout. Aby dostatečně změklo balení o obsahu 300-400 g, je nutné je zahřívat po dobu asi 10 – 20 vteřin při 30 % výkonu.
  • Čokoládu je možné v mikrovlnné troubě rozpustit velmi jednoduše a rychle – na kousky rozlámanou čokoládu vložíme do vhodné nádobky a při plném výkonu ji zahříváme asi 1 minutu, až se pěkně leskne. Během této doby proces jednou přerušíme a čokoládu zamícháme.

Autor: Jaroslav Vašák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy