REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pórková polévka s quinoou a cizrnou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vychutnejte si lehce pikantní polévku s výbornou cizrnou a quinoou, která je považována za jednu ze superpotravin!


  • 1 konzerva cizrny nebo adekvátní množství sušené cizrny
  • 4 ks brambory
  • 2 ks  stroužky česneku
  • 1 ks větší pórek
  • 3 lžíce quinoa bílá Lagris
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžičky kari
  • muškátový oříšek
  • drcené chilli
  • pepř
  • sůl

Předem (klidně i předchozí den) si předvařte cizrnu podle návodu na obalu, dejte vařit doměkka. V den přípravy očistěte pórek a nakrájejte ho na kolečka. Brambory oškrábejte a nakrájejte na kostičky o hraně cca 2 cm. Quinou dejte do hrnku a zalijte cca 1 dcl vody a promíchněte, aby byla zrnka ponořená – je dobré ji nechat nejprve 5 minut nabobtnat. V kastrolu rozpusťte máslo, dejte na něj pórek i brambory a oboje společně cca 5 minut opékejte. Pak zalijte 0,8 l vroucí vody, přijdejte namočenou quinou, sůl, pepř, muškátový oříšek, chilli a kari. Přidejte uvařenou cizrnu. Vše společně nechte vařit 15 minut. Poté přidejte prolisovaný česnek a nechte ještě přejít varem. Ochutnejte a můžete osolit a přikořenit, je-li třeba.

 

Zdroj: Podravka.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy