REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pórková polévka s quinoou a cizrnou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vychutnejte si lehce pikantní polévku s výbornou cizrnou a quinoou, která je považována za jednu ze superpotravin!


  • 1 konzerva cizrny nebo adekvátní množství sušené cizrny
  • 4 ks brambory
  • 2 ks  stroužky česneku
  • 1 ks větší pórek
  • 3 lžíce quinoa bílá Lagris
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžičky kari
  • muškátový oříšek
  • drcené chilli
  • pepř
  • sůl

Předem (klidně i předchozí den) si předvařte cizrnu podle návodu na obalu, dejte vařit doměkka. V den přípravy očistěte pórek a nakrájejte ho na kolečka. Brambory oškrábejte a nakrájejte na kostičky o hraně cca 2 cm. Quinou dejte do hrnku a zalijte cca 1 dcl vody a promíchněte, aby byla zrnka ponořená – je dobré ji nechat nejprve 5 minut nabobtnat. V kastrolu rozpusťte máslo, dejte na něj pórek i brambory a oboje společně cca 5 minut opékejte. Pak zalijte 0,8 l vroucí vody, přijdejte namočenou quinou, sůl, pepř, muškátový oříšek, chilli a kari. Přidejte uvařenou cizrnu. Vše společně nechte vařit 15 minut. Poté přidejte prolisovaný česnek a nechte ještě přejít varem. Ochutnejte a můžete osolit a přikořenit, je-li třeba.

 

Zdroj: Podravka.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy