… nejvíce uplatnění stále nacházejí v indické kuchyni, hlavně jako součást kořenících směsí (čubrica, indické koření) a k aromatizování sýrů …
Botanický název: Pískavice řecké seno
Lidově: Kozí roh, řecké seno, seněnka
Původem je ze západní Asie, a Středomoří. Využívají se její semena a listy. Semana získávají chuť až vařením, přidávají se do luštěnin a k hovězímu, jehněčímu či vepřovému masu. Jsou velmi oblíbené ve vegetariánské kuchyni.
Nejvíce uplatnění stále nacházejí v indické kuchyni, hlavně jako součást kořenících směsí (čubrica, indické koření) a k aromatizování sýrů. Čerstvé i sušené listy se dávají do cibulové polévky nebo do vaječných pokrmů.
Dříve se pískovcem léčila horečka. Nálev z nemletých semen povzbuzuje trávení a ulevuje kašli. Placka ze semen a mléka léčí záněty, vředy a modřiny.