REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Petrželka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomazánkám a polévkám dodává svěží a příjemnou chuť. Výborná je také v omeletách, nádivkách v rýžových a těstovinových pokrmech, omáčkách …


Bylinky, koření a kořenící směsiBotanický název: Petržel kadeřavá, listová
Lidově: Petruška, perašín, petržílka, petruželka

Původem je ze Středomoří. Využívá se její nať a listy.

Pomazánkám a polévkám dodává svěží a příjemnou chuť. Výborná je také v omeletách, nádivkách v rýžových a těstovinových pokrmech, omáčkách, používá se také při pečení a dušení masa, ke zdobení obložených chlebíčků a různých jiných lahůdek. Používáme hlavně čerstvou nať, ale lze ji také zamrazit či usušit.

Snižuje krevní tlak, zlepšuje krevní oběh a čistí krev. Urychluje také trávení, působí proti nadýmání i močopudně, a pomáhá při menstruačních potížích. Nálev používáme na obklady při podvrknutí a na rány při štípnutí hmyzem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy