REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paštikové koření

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Toto univerzální koření je určeno na přípravu chutných paštik. Dá se samozřejmě i koupit.


Univerzální paštikové koření:

40 g bílého pepře, 20 g sladké mleté papriky, 20 g zázvoru, 20 g nového koření, 20 g muškátového oříšku, 10 g majoránky, 10 g muškátového květu.

Koření dvakrát až třikrát jemně umeleme, popřípadě ještě ve hmoždíři utlučeme. Pak ho prosejeme přes jemné sítko. Koření, které nespotřebujeme, uchováváme v uzavřené nádobě v suchu a temnu. Tato směs koření se může používat k přípravě drůbežích, vepřových, zvěřinových i játrových paštik.

Paštikové koření s novým kořením:

50 g černého pepře, 30 g nového koření, 15 g zázvoru, 10 g skořice, 10 g muškátového květu, 10 g bobkového listu, 5 g koriandru.

Koření dvakrát až třikrát jemně umeleme, popřípadě ještě ve hmoždíři utlučeme. Pak ho prosejeme přes jemné sítko. Koření, které nespotřebujeme, uchováváme v uzavřené nádobě v suchu a temnu.

Toto koření je velmi aromatické chuti po novém koření. Je vhodné zejména pro zvěřinové paštiky s přidáním dobrého koňaku do paštikové směsi při míchání.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy