REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paprika kořeninová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

… patří do mnoha polévek, omáček, masových, zeleninových i rybích pokrmů. Je důležítá při vaření guláše, dršťkové polévky …


Bylinky, koření a kořenící směsiBotanický název: Paprika roční
Lidově: Indiánský pepř, pepřika, uherský pepř, červený pepř

Paprika je běžně používaným kořením v celé Evropě. Patří do mnoha polévek, omáček, masových, zeleninových i rybích pokrmů. Je důležítá při vaření guláše, dršťkové polévky čí při výrobě klobás. Brzy ztrácí aroma a proto se nedoporučuje dlouhodobě skladovat.

Připravuje se pomletím ze sušené kořeninové papriky. Má mnohem výraznější chuť, než příbuzný kayenský pepř, ale není tak ostrá.

Má pozitivní vliv na srdeční onemocnění a působí proti kornatění cév. Podporuje chuť k jídlu. Obashuje vitamin C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy