REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pamela Anderson

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vnadná hvězda Pamela Anderson je ve svém živlu i v kuchyni.


Není jí cizí mytí nádobí nebo oken a dokonce ji nevadí ani utírání prachu. Velice ráda nakupuje. Má doma ráda hromadu potravin, ze kterých ráda vytváří originální recept, který by chutnal nejen jí, ale i jejím dvěma synům Brandon Thamosovi (8/2003) a Dylanovi (4/2003), kteří ji při vaření velice rádi pomáhají, ale ráda vaří i svému milujícími partnerovi. Nejvíce ze všeho má ráda ona, děti i její partner steaky z mořských ryb a k nim křenové máslo.

Steaky z mořských ryb (Seared Fish Steaks With Horseradish Butter)

600 g steaků z mořských ryb, nejlépe z tuňáka, mečouna nebo ze žraloka silných asi 3 cm, 2 lžíce olivového nebo jiného oleje, výřezy citrónu, celý pepř, sůl. Na dochucení: 3 polévkové lžíce čerstvého nebo sterilovaného křenu, 3 lžíce másla, půl lžíce jemného octa, sůl a celý pepř.

Nejdříve si předehřejeme kvalitní pánev s dvojitým dnem a na mírném ohni zahříváme asi 5–10 minut a zatím si připravujeme steaky z ryby. Před vložením masa zapneme plotýnku nebo hořák na maximum. Steaky potřeme na talíři olejem, osolíme a opepříme. Zbytek oleje vlijeme na rozpálenou pánev a vložíme steaky. Pečeme do doby, než se vytvoří hnědá krusta, což trvá asi 3–4 minuty. Potom steaky otočíme a pokračujeme s opékáním z druhé strany, až se nám rovněž vytvoří hnědá kůrčička. Stáhneme plamen a maso necháme ještě dotáhnout asi 1–2 minuty. Hotové podáváme s připravenou omáčkou a výřezem citrónu. Nejlepší je omáčka připravená ve výpeku, do kterého přidáme asi půl hrnku vody a zjemníme máslem. Na dochucení se přidá jemně nastrouhaný křen, máslo, trochu octa a soli a mletý pepř. Vše se provaří a přelévá se přes hotové porce mořských ryb.

Podáváme s vařenými brambory.

Story 2003

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy