REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pamela Anderson

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vnadná hvězda Pamela Anderson je ve svém živlu i v kuchyni.


Není jí cizí mytí nádobí nebo oken a dokonce ji nevadí ani utírání prachu. Velice ráda nakupuje. Má doma ráda hromadu potravin, ze kterých ráda vytváří originální recept, který by chutnal nejen jí, ale i jejím dvěma synům Brandon Thamosovi (8/2003) a Dylanovi (4/2003), kteří ji při vaření velice rádi pomáhají, ale ráda vaří i svému milujícími partnerovi. Nejvíce ze všeho má ráda ona, děti i její partner steaky z mořských ryb a k nim křenové máslo.

Steaky z mořských ryb (Seared Fish Steaks With Horseradish Butter)

600 g steaků z mořských ryb, nejlépe z tuňáka, mečouna nebo ze žraloka silných asi 3 cm, 2 lžíce olivového nebo jiného oleje, výřezy citrónu, celý pepř, sůl. Na dochucení: 3 polévkové lžíce čerstvého nebo sterilovaného křenu, 3 lžíce másla, půl lžíce jemného octa, sůl a celý pepř.

Nejdříve si předehřejeme kvalitní pánev s dvojitým dnem a na mírném ohni zahříváme asi 5–10 minut a zatím si připravujeme steaky z ryby. Před vložením masa zapneme plotýnku nebo hořák na maximum. Steaky potřeme na talíři olejem, osolíme a opepříme. Zbytek oleje vlijeme na rozpálenou pánev a vložíme steaky. Pečeme do doby, než se vytvoří hnědá krusta, což trvá asi 3–4 minuty. Potom steaky otočíme a pokračujeme s opékáním z druhé strany, až se nám rovněž vytvoří hnědá kůrčička. Stáhneme plamen a maso necháme ještě dotáhnout asi 1–2 minuty. Hotové podáváme s připravenou omáčkou a výřezem citrónu. Nejlepší je omáčka připravená ve výpeku, do kterého přidáme asi půl hrnku vody a zjemníme máslem. Na dochucení se přidá jemně nastrouhaný křen, máslo, trochu octa a soli a mletý pepř. Vše se provaří a přelévá se přes hotové porce mořských ryb.

Podáváme s vařenými brambory.

Story 2003

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Kouzlete se saláty a připravte si svěží večeři

Dostaňte se na léto do formy. Vyzkoušejte namísto těžkých a smažených pokrmů lehká jídla, jako jsou čím dál oblíbenější Buddha bowls. Přestože můžete mít pocit, že vás zeleninový salát nezasytí, věřte, že v kombinaci s kvalitním masem nebo sýrem, tomu bude právě naopak. Nejen, že zaženete hlad, ale budete mít také spoustu energie. Salát nemusí být jen kombinace nakrájené zeleniny, ale mísa plná vyvážených a plných chutí.

číst dále ...

Zpestřete si grilování prvním nutričně kompletním rostlinným burgerem od české Many

Česká firma Mana přišla s novinkou, kterou je první nutričně kompletní rostlinný burger na světě. I přes jeho rostlinný původ neztrácí tento burger nic na chuti ani textuře. Díky intenzivnímu vývoji se podařilo vytvořit burger, který chutná stejně dobře jako ty masové, má pevnou strukturu, a přitom je i skvěle šťavnatý. ManaBurger není jen pro vegany, ale i pro ty, kteří mají rádi chuť poctivého burgeru z hovězího masa, ale chtějí si místo něj občas dopřát zdravější a nutričně plnohodnotnou alternativu vyrobenou s výrazně nižším dopadem na planetu. Výroba tohoto burgeru je totiž výrazně šetrnější k životnímu prostředí než produkce hovězího masa. Energetická náročnost je o polovinu nižší a spotřeba vody dokonce o 99 %.

číst dále ...

Zelenina jako strašák dětských talířů

Zelenina – základní potravina, která by měla mít své místo v dospělém, ale i dětském jídelníčku. Jenže donutit děti zeleninu jíst, bývá občas problém. Můžete ji ale šikovně schovat do jídel, ve kterých nepůjde tolik poznat. Přinášíme vám tipy, jak udělat pokrmy ze zeleniny atraktivnější a taky chutnější.

číst dále ...

4 nejlepší třešňové Cake Pops recepty

Tak dobré a přitom tak rychle pryč. Třešně jsou jedna z těch typicky letních surovin, která je pryč dřív, než se rozkoukáte. Vrhněte se na ně tento rok pořádně a až se vám přejí čerstvé, zakomponujte je do dezertů! Hitem jsou teď dezerty, které si každý jednoduše vezme do ruky bez složitého krájení a oddělování.

číst dále ...

3 okamžiky, kdy se vyhnout cukru a vsadit na svačinku plnou bílkovin

Když nás trápí pocit hladu, zaženeme ho jídlem. Spousta potravin ho dokáže přirozeným způsobem potlačit, obzvlášť potom ty, které jsou bohaté na proteiny a navozují rychlý pocit sytosti. Jiné zase naopak ovlivňují chutě a je lepší se jim vyhnout obloukem. Jsou to ty s vysokým glykemickým indexem, které sice „zaplácnou“, ale zanedlouho se žaludek ozve znovu a o to silněji. Obzvlášť pozor si dejte na potraviny, v kterých byste nenápadně ukrytý cukr nečekali. Ozývá se hlad nevhod? Zažeňte ho unikátní proteinovou tyčinku bez přidaného cukru.

číst dále ...

Bageterie Boulevard uvádí nové menu podle známého izraelského šéfkuchaře, jako první ho ochutnal izraelský velvyslanec

Zákazníci Bageterie Boulevard možnost ochutnat nové sezónní Chef Menu, které pro ně sestavil přední izraelský šéfkuchař Charlie Fadida z Tel Avivu. V menu hrají prim chutě i suroviny typické pro izraelskou kuchyni. Kromě dvou různých baget a polévky se v rámci řady Balanced calories představí také vegetariánský burger a veganský wrap. Nové Chef Menu je dostupné na všech pobočkách Bageterie Boulevard. Jako první menu ochutnal velvyslanec Státu Izrael v České republice Daniel Meron.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy