REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pamela Anderson

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vnadná hvězda Pamela Anderson je ve svém živlu i v kuchyni.


Není jí cizí mytí nádobí nebo oken a dokonce ji nevadí ani utírání prachu. Velice ráda nakupuje. Má doma ráda hromadu potravin, ze kterých ráda vytváří originální recept, který by chutnal nejen jí, ale i jejím dvěma synům Brandon Thamosovi (8/2003) a Dylanovi (4/2003), kteří ji při vaření velice rádi pomáhají, ale ráda vaří i svému milujícími partnerovi. Nejvíce ze všeho má ráda ona, děti i její partner steaky z mořských ryb a k nim křenové máslo.

Steaky z mořských ryb (Seared Fish Steaks With Horseradish Butter)

600 g steaků z mořských ryb, nejlépe z tuňáka, mečouna nebo ze žraloka silných asi 3 cm, 2 lžíce olivového nebo jiného oleje, výřezy citrónu, celý pepř, sůl. Na dochucení: 3 polévkové lžíce čerstvého nebo sterilovaného křenu, 3 lžíce másla, půl lžíce jemného octa, sůl a celý pepř.

Nejdříve si předehřejeme kvalitní pánev s dvojitým dnem a na mírném ohni zahříváme asi 5–10 minut a zatím si připravujeme steaky z ryby. Před vložením masa zapneme plotýnku nebo hořák na maximum. Steaky potřeme na talíři olejem, osolíme a opepříme. Zbytek oleje vlijeme na rozpálenou pánev a vložíme steaky. Pečeme do doby, než se vytvoří hnědá krusta, což trvá asi 3–4 minuty. Potom steaky otočíme a pokračujeme s opékáním z druhé strany, až se nám rovněž vytvoří hnědá kůrčička. Stáhneme plamen a maso necháme ještě dotáhnout asi 1–2 minuty. Hotové podáváme s připravenou omáčkou a výřezem citrónu. Nejlepší je omáčka připravená ve výpeku, do kterého přidáme asi půl hrnku vody a zjemníme máslem. Na dochucení se přidá jemně nastrouhaný křen, máslo, trochu octa a soli a mletý pepř. Vše se provaří a přelévá se přes hotové porce mořských ryb.

Podáváme s vařenými brambory.

Story 2003

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy