REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Otakar Brousek starší

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Populární český herec Otakar Brousek starší (nar. 28. září 1924) má rád o vánocích pelmeně s různými náplněmi…


Příprava je následující:

Nejdříve připravíme z hladké mouky, vejce a másla těst. Potom umeleme na masovém strojku maso z vepřové plece, zadní hovězí nebo skopové spolu s cibulí, přidáme mletý pepř, sůl, trochu vody a těsto dobře promícháme. Tím je připravena nádivka. Připravené těsto vyválíme na plát silný asi 2 mm a kulatým tvořítkem vypichujeme kolečko o průměru 10 cm. Do středu každého kolečka klademe hromádku masové nádivky, přeložíme v půli a okraje stlačíme k sobě, aby nádivka nevytekla. Pelmeně potom zaváříme do slané vařící vody a zvolna vaříme asi 10 minut. Potom je vyndáme z vody cedníkem, přelijeme vlažnou vodou a klademe odkapané na teplý talíř. Přelijeme je rozpuštěným máslem a ihned podáváme.

Pelmeně se pak jedly během dne, večer se podávaly matesy v hořčičné omáčce, nepravý kaviár, pirožky a jiné dobroty. Přicházela k nám spousta lidí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy