REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Originální velikonoční výslužka? Obarvěte, co vám přijde pod ruku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velikonoce se po roce opět blíží a s nimi i spousta tradic. Zkuste to letos pojmout trošku moderně a originálně, a kromě barevných vajíček připravte pro koledníky pořádné překvapení. Nedržte se při zemi a koledníkům letos naservírujte barevné míchané drinky.


Velikonoce patří k jaru a s ním i pozitivní a pestré barvy. Připravte letos koledníkům originální výslužku a místo klasického panáka alkoholu je překvapte vyladěnými svěžími koktejly inspirovanými právě tímhle ročním obdobím. „Velikonoce jsou pro nás skvělou příležitostí. Loňský průzkum veřejného mínění totiž prokázal, že mezi plnoletými koledníky je nejoblíbenějším alkoholem servírovaným na Velikonoční pondělí rum,“ říká Brand manažerka značky Captain Morgan Karolína Kubátová. Nechte se proto inspirovat profesionálními barmany a získejte si hosty drinky s rumem Captain Morgan.

 

Žlutá, která povzbudí

Žlutá barva působí povzbudivě, což se na Velikonoce hodí. Připravte proto svěží drink, kterému ananasový džus dodá ten pravý odstín.

 

Captain Morgan Mai Tai

  • 35 ml Captain Morgan Original Spiced
  • 10 ml mandlového sirupu
  • 10 ml Triple Sec likéru
  • 50 ml ananasového džusu
  • Limetová šťáva

Džus, sirup, likér i limetovou šťávu smíchejte v šejkru a dobře promíchejte. Připravte si korbel či vysokou sklenici a naplňte jí ledem. Tekutinu přelijte do sklenice, přidejte rum a limetou dozdobte.

 

 

Buďte optimističtí

Oranžová barva je symbolem optimismu, mládí a radosti ze života. Tak to vše dopřejte i vašim hostům a připravte jednoduchý míchaný koktejl doplněný o kořeněný rum a čerstvou mátu.

 

Satisfaction

  • 50 ml Captain Morgan Original Spiced
  • 40 ml ananasového džusu
  • 20 ml cukrového sirupu
  • 20 ml limetové šťávy
  • maliny
  • lístky čerstvé máty

Všechny ingredience vlijte do šejkru, přidejte maliny a lístky čerstvé máty a společně dobře rozmixujte. Vysokou sklenici nebo korbel naplňte ledem a pak pomalu vlijte nápoj.

 

Červená klasika, která nesmí chybět

Cílevědomým a energickým koledníkům naservírujte drink barvy červené, ta je totiž charakterizuje nejlépe. Připravte proto jahodové daiquiri, barmanskou klasiku, kterou hravě zvládnete i doma.

 

Captain Morgan Strawberry Daiquiri

  • 50 ml Captain Morgan White Rum
  • 25 ml jahodového (či cukrového) sirupu
  • 25 ml čerstvé citronové šťávy
  • čerstvé jahody
  • (jahodový džus)

Šejkr naplňte z dvou třetin ledem. Přilijte rum, sirup, citronovou šťávu i pokrájené čerstvé jahody a dobře rozmixujte. Dejte tomu alespoň 10 sekund. Poté vše přelijte do sklenice a dozdobte.

Tak co, jste připraveni na koledu? Užijte si barevné a chuťově pestré Velikonoce i začátek jara!

 

 

Poznámka redakce:

Společnost Stock Plzeň-Božkov je jedničkou na českém trhu, na který již déle než 85 let přináší oblíbené značky jako Božkov a Fernet. S portfoliem čítajícím více než 40 produktů je Stock Plzeň lídrem na trhu co do objemu prodaného alkoholu. Zároveň distribuuje úspěšné značky rumu Captain Morgan, nejsilnější značku whisky na světě Johnnie Walker, oblíbený krémový likér Baileys, největší světovou značku London Dry Ginu Gordon‘s, největší světovou značku vodky Smirnoff a mnohé další. Společnost podporuje a aktivně prosazuje

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy