REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Originální velikonoční výslužka? Obarvěte, co vám přijde pod ruku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velikonoce se po roce opět blíží a s nimi i spousta tradic. Zkuste to letos pojmout trošku moderně a originálně, a kromě barevných vajíček připravte pro koledníky pořádné překvapení. Nedržte se při zemi a koledníkům letos naservírujte barevné míchané drinky.


Velikonoce patří k jaru a s ním i pozitivní a pestré barvy. Připravte letos koledníkům originální výslužku a místo klasického panáka alkoholu je překvapte vyladěnými svěžími koktejly inspirovanými právě tímhle ročním obdobím. „Velikonoce jsou pro nás skvělou příležitostí. Loňský průzkum veřejného mínění totiž prokázal, že mezi plnoletými koledníky je nejoblíbenějším alkoholem servírovaným na Velikonoční pondělí rum,“ říká Brand manažerka značky Captain Morgan Karolína Kubátová. Nechte se proto inspirovat profesionálními barmany a získejte si hosty drinky s rumem Captain Morgan.

 

Žlutá, která povzbudí

Žlutá barva působí povzbudivě, což se na Velikonoce hodí. Připravte proto svěží drink, kterému ananasový džus dodá ten pravý odstín.

 

Captain Morgan Mai Tai

  • 35 ml Captain Morgan Original Spiced
  • 10 ml mandlového sirupu
  • 10 ml Triple Sec likéru
  • 50 ml ananasového džusu
  • Limetová šťáva

Džus, sirup, likér i limetovou šťávu smíchejte v šejkru a dobře promíchejte. Připravte si korbel či vysokou sklenici a naplňte jí ledem. Tekutinu přelijte do sklenice, přidejte rum a limetou dozdobte.

 

 

Buďte optimističtí

Oranžová barva je symbolem optimismu, mládí a radosti ze života. Tak to vše dopřejte i vašim hostům a připravte jednoduchý míchaný koktejl doplněný o kořeněný rum a čerstvou mátu.

 

Satisfaction

  • 50 ml Captain Morgan Original Spiced
  • 40 ml ananasového džusu
  • 20 ml cukrového sirupu
  • 20 ml limetové šťávy
  • maliny
  • lístky čerstvé máty

Všechny ingredience vlijte do šejkru, přidejte maliny a lístky čerstvé máty a společně dobře rozmixujte. Vysokou sklenici nebo korbel naplňte ledem a pak pomalu vlijte nápoj.

 

Červená klasika, která nesmí chybět

Cílevědomým a energickým koledníkům naservírujte drink barvy červené, ta je totiž charakterizuje nejlépe. Připravte proto jahodové daiquiri, barmanskou klasiku, kterou hravě zvládnete i doma.

 

Captain Morgan Strawberry Daiquiri

  • 50 ml Captain Morgan White Rum
  • 25 ml jahodového (či cukrového) sirupu
  • 25 ml čerstvé citronové šťávy
  • čerstvé jahody
  • (jahodový džus)

Šejkr naplňte z dvou třetin ledem. Přilijte rum, sirup, citronovou šťávu i pokrájené čerstvé jahody a dobře rozmixujte. Dejte tomu alespoň 10 sekund. Poté vše přelijte do sklenice a dozdobte.

Tak co, jste připraveni na koledu? Užijte si barevné a chuťově pestré Velikonoce i začátek jara!

 

 

Poznámka redakce:

Společnost Stock Plzeň-Božkov je jedničkou na českém trhu, na který již déle než 85 let přináší oblíbené značky jako Božkov a Fernet. S portfoliem čítajícím více než 40 produktů je Stock Plzeň lídrem na trhu co do objemu prodaného alkoholu. Zároveň distribuuje úspěšné značky rumu Captain Morgan, nejsilnější značku whisky na světě Johnnie Walker, oblíbený krémový likér Baileys, největší světovou značku London Dry Ginu Gordon‘s, největší světovou značku vodky Smirnoff a mnohé další. Společnost podporuje a aktivně prosazuje

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

OCEAN48 před Vánocemi expanduje do Prahy i dalších velkých měst. V Brně bude opět k dispozici populární FishDrive

Brno, 28. listopadu 2019 – Na štědrovečerní stůl patří ryba. Milovníci tradičního kapra, ale i lidé upřednostňující čerstvé mořské živočichy, si letos přijdou na své. Společnost OCEAN48 specializující se na dovoz ryb z přímořských destinací otevře v předvánočním období ve velkých městech více než třicet stánků s bezkonkurenčním výběrem. V Brně budou moci zákazníci využít službu FishDrive, díky které si předem objednanou rybu vyzvednou bez nutnosti vystoupit ze svého auta.

číst dále ...

Zimní strava musí zahřát – 7 tipů na co si dát v zimě pozor

Žijeme v mírném podnebném pásu, kde je půl roku teplejší a půl roku chladnější počasí. Změny počasí ovlivňují i náš organismus a stejně tak jak mu přizpůsobujeme oblečení v šatníku, musíme přizpůsobit i stravu, která nás zahřeje. Odpovídající stravou pomůžeme našemu tělu ušetřit energii za jeho oteplování a při správném chování v chladných měsících můžeme předejít i nachlazení. Zde je 5 tipů, jak na to.

číst dále ...

Fenomén jménem hranolka

Díky zámořským objevům Kryštofa Kolumba se z Jižní Ameriky dostaly brambory do Evropy – a o pár století později Evropané na oplátku zase přivezli Američanům hranolky… Smažená pochoutka je dnes neodmyslitelnou součástí jídelníčku a znají ji lidé po celém světě.

číst dále ...

Šťastné a veselé? Šťastné a voňavé!

Většina z nás má vánoční svátky spojené se vzpomínkami na dětství a také s vůněmi a chutěmi, které jsou pro tuhle část roku charakteristické. Vůně skořice, vanilky nebo svařeného vína a chuť čerstvě upečeného cukroví či vánočky, na to se mnozí z nás těšíme dlouho dopředu. Pečeme recepty našich maminek a babiček, předáváme si osvědčené rady a zaručené tipy, jak cukroví upéct ještě křehčí a nadýchanější, a nemůžeme se dočkat svátečního hodování.

číst dále ...

9 tipů na luxusní slavnostní pohoštění

Vybrané studené a teplé luxusní předkrmy a chuťovky k slavnostnímu pohoštění vhodné nejen jako součást menu, ale také jako dobroty například k dobrému vínku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy