REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Novinka – unikátní olivový olej Minerva Kalamata v plechovce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rady a tipy do kuchyněPrémiový olivový olej Minerva Kalamata dostal své jméno podle hlavního města slunné řecké provincie Messénie na jihozápadě Peloponésu. Právě v messenském údolí, kde slunce svítí více než 3 tisíce hodin v roce, vzniká pod rukama pečlivých pěstitelů jedinečný olivový olej z těch nejkvalitnějších surovin, jehož unikátní a skvělé vlastnosti mu propůjčují neobyčejně plnou chuť a silnou nezaměnitelnou vůni.


Rady a tipy do kuchyněPrémiový olivový olej Minerva Kalamata dostal své jméno podle hlavního města slunné řecké provincie Messénie na jihozápadě Peloponésu. Právě v messenském údolí, kde slunce svítí více než 3 tisíce hodin v roce, vzniká pod rukama pečlivých pěstitelů jedinečný olivový olej z těch nejkvalitnějších surovin, jehož unikátní a skvělé vlastnosti mu propůjčují neobyčejně plnou chuť a silnou nezaměnitelnou vůni.

Minerva Kalamata je vůbec první olivový olej v Řecku, který nese chráněné označení původu P.

D.

O. (Protected Designation of Origin) a je vhodný k přípravě těstovin, salátových dresinků, grilovaného masa či jen samotný na čerstvé pečivo. Nyní si ho můžete pořídit nově v plechovém obalu, který k oleji nepropustí žádné světlo a postará se tak o jeho čerstvost a dlouhotrvající kvalitu. Ideální balení o objemu 750ml zaručí, že vám vydrží přesně tak dlouho, aby zůstaly zachovány všechny jedinečné vlastnosti a jakost produktu.

K dostání je od 249 Kč.

 

Tip na lehký řecký recept:

 

Řecký kuskus salát

Není snadné pohostit více lidí s rozdílnými chutěmi. Překvapte své přátelé a připravte jim lehký Řecký kuskus salát podle receptu, který pro Minervu vytvořila přední česká foodblogerka Kitchenette.

Nejen, že je relativně rychlý, jednoduchý a není vůbec problém jej udělat ve větším množství a třeba i trochu dopředu, ale také si na něm pochutná téměř každý mlsný jazyk. Zároveň není příliš chuťově exotický a tak se nemusíte bát, že by pro někoho z těchto důvodů nebyl vhodný. Je příjemný v létě, protože osvěží, ale i zasytí. Díky sýru a cizrně obsahuje dostatek bílkovin a tak může být vhodným hlavním vegetariánským pokrmem, nebo tvořit přílohou k masu či rybám. Olivový olej použijte extra panenský, má mnoho vitamínů, ale také dodá skvělou chuť.

Budete potřebovat:

  • 1 hrnek kuskusu

  • 1,5 hrnku vody nebo vývaru

  • 1 lžička oregana

  • pár malých švestkových rajčátek pokrájených na menší kousky

  • ½ salátové okurky, oloupané a nakrájené na malé kostičky

  • 75 g řecké fety, nadrobit

  • hrst oliv bez pecek jako jsou kalamata

  • 1 malá červená cibule, na jemné kostičky

  • 1 plechovka vařené cizrny, propraná a okapaná

  • 3 lžíce citrónové šťávy

  • 5 lžic extra panenského olivového oleje Minerva Kalamata

  • čerstvě mletý pepř

  • mořská sůl

  • čerstvé oregano na servírování

Jak na to:

  1. Do menšího hrnce si dejte kuskus, dvě lžíce olivového oleje, špetku soli, oregano a promíchejte vidličkou. Tuto směs zalijte horkým vývarem či vodou, přiklopte pokličkou a nechte nabobtnat přibližně 5 minut.

  2. Mezitím si připravte do salátové mísy všechny zbývající ingredience. Hotový kuskus načechrejte vidličkou a přidejte do mísy. Vše lehce promíchejte, na vrch přidejte čerstvé oregano na ozdobu

 

Salát můžete servírovat vlažný nebo vychlazený. Bude tvořit příjemnou a aromatickou přílohu ke grilovanému masu nebo může být hlavním vegetariánským pokrmem servírovaným například s řeckým pita chlebem.

 

Rady a tipy do kuchyně

 

Více o řeckých olivových olejích Minerva na www.minerva-foods.com/cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy