REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Novinka – unikátní olivový olej Minerva Kalamata v plechovce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rady a tipy do kuchyněPrémiový olivový olej Minerva Kalamata dostal své jméno podle hlavního města slunné řecké provincie Messénie na jihozápadě Peloponésu. Právě v messenském údolí, kde slunce svítí více než 3 tisíce hodin v roce, vzniká pod rukama pečlivých pěstitelů jedinečný olivový olej z těch nejkvalitnějších surovin, jehož unikátní a skvělé vlastnosti mu propůjčují neobyčejně plnou chuť a silnou nezaměnitelnou vůni.


Rady a tipy do kuchyněPrémiový olivový olej Minerva Kalamata dostal své jméno podle hlavního města slunné řecké provincie Messénie na jihozápadě Peloponésu. Právě v messenském údolí, kde slunce svítí více než 3 tisíce hodin v roce, vzniká pod rukama pečlivých pěstitelů jedinečný olivový olej z těch nejkvalitnějších surovin, jehož unikátní a skvělé vlastnosti mu propůjčují neobyčejně plnou chuť a silnou nezaměnitelnou vůni.

Minerva Kalamata je vůbec první olivový olej v Řecku, který nese chráněné označení původu P.

D.

O. (Protected Designation of Origin) a je vhodný k přípravě těstovin, salátových dresinků, grilovaného masa či jen samotný na čerstvé pečivo. Nyní si ho můžete pořídit nově v plechovém obalu, který k oleji nepropustí žádné světlo a postará se tak o jeho čerstvost a dlouhotrvající kvalitu. Ideální balení o objemu 750ml zaručí, že vám vydrží přesně tak dlouho, aby zůstaly zachovány všechny jedinečné vlastnosti a jakost produktu.

K dostání je od 249 Kč.

 

Tip na lehký řecký recept:

 

Řecký kuskus salát

Není snadné pohostit více lidí s rozdílnými chutěmi. Překvapte své přátelé a připravte jim lehký Řecký kuskus salát podle receptu, který pro Minervu vytvořila přední česká foodblogerka Kitchenette.

Nejen, že je relativně rychlý, jednoduchý a není vůbec problém jej udělat ve větším množství a třeba i trochu dopředu, ale také si na něm pochutná téměř každý mlsný jazyk. Zároveň není příliš chuťově exotický a tak se nemusíte bát, že by pro někoho z těchto důvodů nebyl vhodný. Je příjemný v létě, protože osvěží, ale i zasytí. Díky sýru a cizrně obsahuje dostatek bílkovin a tak může být vhodným hlavním vegetariánským pokrmem, nebo tvořit přílohou k masu či rybám. Olivový olej použijte extra panenský, má mnoho vitamínů, ale také dodá skvělou chuť.

Budete potřebovat:

  • 1 hrnek kuskusu

  • 1,5 hrnku vody nebo vývaru

  • 1 lžička oregana

  • pár malých švestkových rajčátek pokrájených na menší kousky

  • ½ salátové okurky, oloupané a nakrájené na malé kostičky

  • 75 g řecké fety, nadrobit

  • hrst oliv bez pecek jako jsou kalamata

  • 1 malá červená cibule, na jemné kostičky

  • 1 plechovka vařené cizrny, propraná a okapaná

  • 3 lžíce citrónové šťávy

  • 5 lžic extra panenského olivového oleje Minerva Kalamata

  • čerstvě mletý pepř

  • mořská sůl

  • čerstvé oregano na servírování

Jak na to:

  1. Do menšího hrnce si dejte kuskus, dvě lžíce olivového oleje, špetku soli, oregano a promíchejte vidličkou. Tuto směs zalijte horkým vývarem či vodou, přiklopte pokličkou a nechte nabobtnat přibližně 5 minut.

  2. Mezitím si připravte do salátové mísy všechny zbývající ingredience. Hotový kuskus načechrejte vidličkou a přidejte do mísy. Vše lehce promíchejte, na vrch přidejte čerstvé oregano na ozdobu

 

Salát můžete servírovat vlažný nebo vychlazený. Bude tvořit příjemnou a aromatickou přílohu ke grilovanému masu nebo může být hlavním vegetariánským pokrmem servírovaným například s řeckým pita chlebem.

 

Rady a tipy do kuchyně

 

Více o řeckých olivových olejích Minerva na www.minerva-foods.com/cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy