REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Novinka na trhu – Dejte si do salátu tuňáka Rio Mare po kouskách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

PR - Rio MarePraha, 24. července 2014 – Značka Rio Mare vychází vstříc českým spotřebitelům a uvádí na trh dva nové produkty Rio Mare Kousky tuňáka ve vlastní šťávě a Rio Mare Kousky tuňáka ve slunečnicovém oleji. Tuňákové kousky jsou ideální pro přípravu salátů nebo sendvičů a rozšiřují možnosti konzumace tuňáka při zachování vysoké kvality Rio Mare. Doporučená cena za jedno balení je 64,90 Kč.


“Čeští spotřebitelé si oblíbili konzumaci tuňáka Rio Mare v zeleninových salátech*, kde je vhodné a praktické použít kousky tuňáka. Právě tomuto zvyku jsme uzpůsobili konzistenci tuňáka Rio Mare a koncem července se na pultech obchodů objeví nová varianta Rio Mare Kousky tuňáka ve vlastní šťávě a ve slunečnicovém oleji,“ říká k uvedení novinky marketing manager značky Rio Mare Pavel Kmínek.

Na pizzu si nejčastěji tuňáka Rio Mare překvapivě nedávají Italové, ale spotřebitelé v Německu. Italové preferují tuňáka v salátech, samotného nebo s těstovinami. Tuňáka s teplými těstovinami mají rádi rovněž Češi a Slovinci. V salátech je tuňák oblíbený v Belgii a v Nizozemí. Tuňák na chlebu nebo bruschettě je nejvíce populární ve Slovinsku a Nizozemí*.

Tuňákové maso je bohaté na bílkoviny, Omega 3 mastné kyseliny, vitamín B12 nebo vitamín D. Navíc poskytuje lidskému tělu významné množství minerálů, jako jsou fluor, selen, jód a v potravinách vzácný fosfor. Tyto minerály prospívají krevnímu oběhu, svalům či nervové soustavě.

Doporučená cena každé varianty 160g plechovky Rio Mare Kousky je 64,90 Kč. Varianta Rio Mare Kousky tuňáka ve vlastní šťávě obsahuje minimálně 75 % tuňákového masa, plechovka tuňáka ve slunečnicovém oleji minimálně 70 %. Tuňák je balený v praktické a snadno otevíratelné plechovce.

Zajímavosti:

  • tuňák je všežravec, živí se převážně malými rybami a je výborný plavec
  • před zakonzervováním se tuňákové maso uvaří v páře a pak se ručně opracovává
  • obsah fosforu v mase tuňáka patří v segmentu rybího masa mezi nejvyšší

* Zdroj: Bolton Group, vlastní spotřebitelský průzkum

 

1) Tip na recept: Rio Mare Kousky tuňáka ve vlastní šťávě

 

Salát z tuňáka Rio Mare, fenyklu a avokáda

PR - Rio Mare

Suroviny pro 4 osoby: 2 plechovky tuňáka Rio Mare Kousky ve vlastní šťávě; 1 hlíza fenyklu; 100 g polníčku; 1 avokádo; 2 mrkve; 3 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje; 1 lžíce citronové šťávy; sůl; pepř

Postup přípravy: Oškrábejte mrkev a najemno nakrájejte na kolečka. Odkrojte horní a spodní část hlízy fenyklu, poté pomocí ostrého nože nakrájejte fenykl na tenké plátky. Vložte všechnu zeleninu do mísy a přidejte olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Smíchejte se zeleninou tuňáka Rio Mare, přidejte polníček a podávejte.

 

2) Tip na recept: Rio Mare Kousky tuňáka ve slunečnicovém oleji

 

Klasický tuňákový salát Rio Mare s červenou cibulkou a vařenými vejci

PR - Rio Mare

Suroviny pro 4 osoby: 2 plechovky tuňáka Rio Mare Kousky ve slunečnicovém oleji; 4 vejce; 1 malý bílý košťál řapíkatého celeru; 1 červená cibulka; několik nakládaných kapar; sůl; pepř

Postup přípravy: Nakrájejte cibuli na kolečka a namočte ji v osolené vodě, aby byla lépe stravitelná. Uvařte natvrdo vejce (8 minut), slijte je a oloupejte. Zatímco se vaří vejce, jemně nakrájejte celer, přidejte kapary, olej a hodně soli. Uvařená vejce nakrájejte na plátky. Vejce, slitého tuňáka a cibulku přidejte k celeru. Jemně promíchejte, ochuťte spoustou čerstvě mletého pepře a podávejte.

 

Poznámka redakce:

Společnost BOLTON CZECHIA je dceřinou firmou skupiny Bolton Group, která je dynamicky rostoucí mezinárodní společností vyrábějící a uvádějící na trh širokou řadu vysoce kvalitních spotřebních výrobků, jež jsou přítomny ve více než 125 zemích světa. Klíčovou potravinářskou značkou Bolton Czechia je Rio Mare. Mezi další výrobky z portfolia Bolton Czechia pro Českou republiku patří zejména extra panenské olivové oleje Monini, krájená rajčata a pyré Valfrutta, semolinové těstoviny Pasta Reggia, italská pesta Arisi, šťáva ze sicilských citronů LiMMi nebo balsamikové octy Ponti. V roce 2014 se stala společnost Bolton Czechia také distributorem japonských sójových omáček Kikkoman. Více na www.boltonczechia.cz a www.riomare.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

U Galerie Vaňkovka se uskuteční Food Truck Festival. Gastronomický zážitek připraví 21 dodávek a 12metrový vagón

Na další várku dobrot se mohou od 11. do 13. října těšit návštěvníci Food Truck Festivalu, který se odehraje v prostorách vedle Galerie Vaňkovka. Na pultech občerstvovacích dodávek nebudou chybět například populární burgery s vyladěnými recepturami, roast beefy, kachní paličky, mexické tacos, ale i méně tradiční jídla jako kanadské hranolky poutine či čínské knedlíčky Dim Sum. Část výtěžku z prodeje občerstvení poputuje na konto Nadace Emil podporující mladé hendikepované sportovce.

číst dále ...

Rozdá se 300 žemlovek zdarma. Zachraň jídlo tím oslaví vznik kuchařky

Večer 16. října bude ve znamení “záchranářských” receptů. V Pražském kreativním centru oslaví iniciativa Zachraň jídlo vznik nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která obsahuje 100 receptů, jak doma neplýtvat jídlem. Během happeningu rozdají dobrovolníci 300 porcí luxusních žemlovek ze surovin, které by se jinak nevyužily. Kromě křtu kuchařky a výdeje žemlovek bude na místě bohatý program: od workshopů na výrobu sušenek z dužiny, promítání filmu o plýtvání jídlem, výstavy až po drinky ze “zachráněného” ovoce. Vstup na akci je zdarma.

číst dále ...

Zajímejte se o původ ryb, které nakupujete

Výživoví poradci, lékaři i odborníci nám radí, že bychom měli jíst ryby dvakrát týdně. Jsou přece plné tělu prospěšných látek, lehce stravitelné a také skvěle chutnají. Jenže stále častěji se ozývají hlasy, že počet ryb v oceánech dramaticky klesá. Nadměrný rybolov devastuje bohatství modrých hlubin, a pokud se tento přístup nezmění, brzy nebudeme mít co servírovat na stůl. Pokud patříte k těm, co řeší původ a kvalitu potravin, začněte se zajímat i o rybí „rodokmen“.

číst dále ...

Proč nejíme luštěniny?

Všichni víme, že jsou luštěniny zdravé, plné vlákniny a bílkovin a v neposlední řadě také vitamínů a minerálů. Přitom jsou chutné a u mnoha národů obhajují dokonce první příčky mezi konzumovanými potravinami. Co tedy způsobuje naši nechuť ke konzumaci této jinde oblíbené součásti jídelníčku?

číst dále ...

Hurá do školy po pořádné snídani

Ráno nepřemýšlíme jen nad tím, jakou svačinu svým potomkům přibalit s sebou do školy. Hlavu nám často také zamotá rozhodování, co připravit k snídani. Pokud vám došla inspirace a chcete zkusit něco nového, určitě oceníte pár tipů na zdravé a hravé snídaně, které „dělají den“. Nezbývá-li vám na ně v každodenním shonu čas, pusťte se do jejich přípravy o víkendu, kdy můžete zapojit i děti. Jak vybírat suroviny a na co si dát pozor?

číst dále ...

Netradiční a moderní expozice Zahradní slavnost přilákala na podzimní Floru Olomouc 20 tisíc návštěvníků.

Olomouc opět po roce ožila tradiční podzimní přehlídkou ovoce a zeleniny Flora Olomouc. I přes sobotní deštivé počasí navštívilo podzimní Floru 20 tisíc návštěvníků. Ta letos představila neobvyklé a umělecké zpracování hlavní expozice Zahradní slavnost. Pavilon A se zahalil do barevného podzimu plného plodin oslavující celoroční práci, hojnost a sklizeň. Výstava připomněla také výročí sametové revoluce. Podzimní Flora Olomouc se konala od 3. do 6. října 2019 a byla doprovázena oblíbenými Zahradnickými trhy, festivalem Olima či projektem Rozkvetlé památky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy