REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nové koření

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

… přidává se do horkých nápojů, svařeného vína, do perníků, čokolády a k nakládaným potravinám. Masovým a rybím pokrmům dodává kořeněné aroma …


Bylinky, koření a kořenící směsiBotanický název: Pimentovník dvojdomý
Lidově: Jamajský pepř, piment

Původem ze Střední a Jižní Ameriky a Indonésie. Využívají se především fermentovaná sušená semena plodu – bobule. Listy se používají při výrobě jamajského rumu a bobule se dávají také do francouzských likérů, z květů se připravuje čaj.

Přidává se do horkých nápojů, svařeného vína, do perníků, čokolády a k nakládaným potravinám. Masovým a rybím pokrmům dodává kořeněné aroma, podtrhuje jejich chuť. Jehněčí maso a paštiky se bez nového koření neobejdou. Guláš samozřejmě také ne!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy